Ζωή...ταινία!!!

Έχεις νιώσει ποτέ, ότι θα έπρεπε να ζεις σε άλλη εποχή; Σε άλλη κοινωνία; Σε ένα διαφορετικό κόσμο;
Έχεις νιώσει ποτέ, ότι το "πεπρωμένο" σου, αν και όπως αυτό υφίσταται, δεν μπορεί να σου μέλλει αυτή την κωλοζωή που κάνεις;
Έχεις νιώσει ποτέ, ότι είσαι φτιαγμένος, δημιουργημένος ώστε να αφήσεις αχνάρια στο διάβα σου που θα τα θυμούνται λίγοι παραπάνω εκτός από τον πατέρα και τη μάνα σου;

Εάν πράγματι έχεις νιώσει κάτι από τα παραπάνω, ή έστω παρόμοιο, και πολλές φορές βυθίζεσαι σε αυτές τις σκέψεις και ξενυχτάς βραδιές ολόκληρες με αυτές τις ανοησίες, τότε θα μπορούσαμε -μαζί κι εγώ- να φτιάξουμε τη δική μας ταινία.

Τι προτιμάς; Ταινία φαντασίας με παράξενους κόσμους και πλάσματα, ταινία ηρώων, ταινία ρετρό;

Σίγουρα θα ήθελες να είσαι ένας από τους πρωταγωνιστές, διαφορετικά δε θα ένιωθες τα παραπάνω. Θα συμβιβαζόσουν μέσα σου με αυτά τα κόκκαλα που σου πετούν για να ζήσεις και θα άραζες στα κυβικά σου. Ως πρωταγωνιστής άλλωστε έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τη ζωή των γύρω σου, κάτι που δε θα σε αφήσουν ποτέ να κάνεις στην πραγματικότητα, αφού αυτόματα γίνεσαι απειλητικός.

Θέλεις ταυτόχρονα να ελέγχεις τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία, προκειμένου να δηνιουργήσεις το περιβάλλον που σου πάει; Πάσο! Κανένα πρόβλημα. Έλα να συμφωνήσουμε κάτι όμως...η ταινία δε θα έχει τέλος! Αυτό ας μην το ελέγξουμε! Ας αφήσουμε έναν από τους "κληρονόμους" να συνεχίσει την ιστορία.

Κι εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Ποτέ δε θα αποκτήσεις εκείνον τον "κληρονόμο", τον ικανό να γράψει τη συνέχεια της ταινίας! Διότι ποτέ δε θα σε αφήσουν να ζήσεις αυτή τη ζωή που θα σε ικανοποιούσε.

Πώς είπες; Και ποιός τους ρωτάει; Δυστυχώς ακόμη και σήμερα είμαστε πολύ λίγοι, ποσοτικά και ποιοτικά, ώστε να μπορούμε να το επιβάλλουμε.

Τσάγια!!!

0 σχόλια :: Ζωή...ταινία!!!