Άκουσες (ΕΛΛΑΔούσα μου) τα θλιβερά μαντάτα;

"Ο Γιώργος σου με ξόρισε στης ξενιτιάς τη στράτα"!
Επηρεασμένος από το θεάρεστο έργο του Βιτσέντσο, το οποίο πρόσφατα διάβασα αλλά και παρακολούθησα στο θέατρο Ακροπόλ, αποφάσισα να το αναλύσω λίγο βρε αδερφέ! Έτσι, για να διαπιστώσουμε όλοι ότι τα μεγαλύτερα αριστουργήματα, τα οποία παραμένουν σύγχρονα ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, σε αυτόν τον τόπο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ δημιουργούνται πολλές φορές από ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς Πιστοποιητικά Ελληνικών (και όχι απαραίτητα εθνικών) Φρονημάτων!
Όσο γραφική και αν ακούγεται η διασκευή του δίστιχου στον τίτλο, φέρτε την εικόνα στο μυαλό σας: Τόσοι και τόσοι νεαροί επιστήμονες, άνθρωποι με όνειρα και ελπίδες, με λαχτάρα για δημιουργία και εργασία βρίσκονται με ένα εισιτήριο στο χέρι για άλλες περιπλανήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς λεωφορείων και τρένων. Αποχαιρετούν τους δικούς τους και τον τόπο τους ελπίζοντας απλά κάποια μέρα να ξαναγυρίσουν.
Βέβαια, δεν αποτελούν Ερωτόκριτους που εξορίζονται από τον ρήγα της Αθήνας, Ηράκλη, επειδή τόλμησαν να κοιτάξουν και να αγαπήσουν την Αρετούσα, αλλά εκδιώκονται από τον ΓΑΠ (αγγλιστί GAP, σαν το κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας) επειδή τόλμησαν να επιδιώξουν μια αξιοπρεπή ζωή. Τί να κλάσουν (που λένε και οι πιτσιρικάδες) οι βασιλιάδες μπροστά στους δυνάστες της ζωής μας;!
Μεγαλύτερο αμάρτημα από το να αποζητάς την επιβίωσή σου χωρίς να είσαι διατεθειμένος να αποκτηνωθείς δεν υπάρχει! Ποιά μονάκριβη κόρη του βασιλιά τώρα και κουραφέξαλα;! Μονάκριβη πλέον, στην Παπανδρεϊκή Ελλάδα του 2012 είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ!
Μπορείς να μασκαρευτείς όσο θέλεις και να περνιέσαι για "πλανόδιος μουσικός", μόνο και μόνο για να περνάς έξω από "τις εταιρείες και τις τράπεζες" (τα παλάτια της εποχής μας) και να βλέπεις την πανέμορφη Θέση Εργασίας, αλλά μέχρι εκεί! Αν τυχόν γίνει αντιληπτό από τους Δυνάστες μας ότι την καλοβλέπεις, την έκατσες τη βάρκα. Βέβαια, εάν στην προκειμένη περίπτωση μεσολαβήσει ο "Πεισίστρατος" (ο μπαμπάς του μορφονιού) στον "Ηράκλη" και ο τελευταίος είναι ΠΑΣΟΚος, τότε ίσως γίνει ο γάμος με μια θεσούλα για να ζεσταθεί ο κωλαράκος σου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα "κονταροκτυπηθείς" μέχρι θανάτου για χάρη της, αλλά μην ελπίζεις ότι θα κερδίσεις. Δεν έχεις τα προσόντα!
Καλά θα κάνεις Νέε μου να αφήσεις τους ηρωισμούς και να κάτσεις εκεί στην ξενιτιά που είσαι καλά. Μη μασκαρευτείς και γυρίσεις πίσω όσα κι αν έχεις καταφέρει. Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα σε περιμένει πάντα ένας αντίστοιχος GAP, ο οποίος δεν εντυπωσιάζεται με τις επιτυχίες και τα ανδραγαθήματά σου όπως ο Ηράκλης. Θα σε κυνηγήσει μέχρις εσχάτων! Μέχρι να καταλάβεις και να σου γίνει βίωμα ότι όχι μόνο του χρωστάς, αλλά πρέπει να τον ευχαριστείς κιόλας!

Τσάγια!!!

0 σχόλια :: Άκουσες (ΕΛΛΑΔούσα μου) τα θλιβερά μαντάτα;