Ο πρόσφυγας

Αν πω ότι περίμενα να ζήσω τέτοιες μέρες στο χωριό μας, όπου θα απολαμβάνω τις υπουργικές υπηρεσίες του Άδωνη, του Βορίδη και του άλλου του Αγροτόπαιδου, θα γινόμουν σύγχρονος Πινόκιο και θα κατοικούσαν σπίνοι και καρδερίνες στη μύτη μου. Λες και πρωταγωνιστώ στις "Μέρες του '36" νιώθω ώρες ώρες! Βέβαια, πιο οικεία εικόνα θα ήταν εκείνη του πατέρα μου να τραγουδάει "εγώ είμαι πρόσφυγας ξεριζωμένος", όμως δεν τον βοηθούν οι φωνητικές του ικανότητες.
Επειδή, για κακή τύχη των γονιών μου, αποτελώ τέκνο πρώτης γενιάς προσφύγων, αυτοί οι τύποι που βρωμάνε ναφθαλίνη και αντισκορικό, λες και τους ξέθαψαν επίτηδες οι απόγονοι του Μεταξά, μου τη δίνουν στα νεύρα! Έχουν φτιάξει ένα λάβαρο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ και μας έχουν κάνει τα φρύδια τσουρέκια. Όχι πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο βέβαια! Άλλωστε, το μπουρδέλο που οικοδομείται τα τελευταία 200 χρόνια οφείλεται κυρίως σε αυτούς και στους μιμητές τους.
Όταν λοιπόν, ως έθνος (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη στην περίπτωσή μας) έχεις μια ιστορία καθαρά ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΗ και ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ, πως μπορείς να παράγεις τέτοια σάπια μυαλά; Θα μου πεις, το γεγονός ότι κάποιος εκδιώκεται, καταδιώκεται, ξεριζώνεται δε σημαίνει ότι κατανοεί και στέκεται αλληλέγγυος σε παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον. Μάλλον πιθανότερο είναι να μισήσει απλά τους διώκτες του και να τα βάλει με την κακή του μοίρα.
Ο ΚαρατζαΦΥΡΕΡ λοιπόν και όλα τα λοιπά φασιστοειδή κατακάθια αυτού του ντουνιά έχουν αναγάγει σε κύριο αίτιο παντός κακού, πάσας νόσου και μαλακίας το ΞΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Και καλά, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν! Εσύ, ρε μπουλούκο γιατί τσιμπάς; Θα μου πεις, κατοικείς σε επικίνδυνη περιοχή και συνοικία και φοβάσαι για τη ζωή σου! ΟΚ, εγώ να το δεχτώ. Κινδυνεύεις από τον αλλόχρωμο και τον αλλόθρησκο ή από τις συνθήκες στις οποίες ζει και τον καθιστούν επικίνδυνο; Ο Ελληνάρας, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, το ίδιο επικίνδυνος δε θα ήταν;
Πήξαμε λέει ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ στους μετανάστες! Δε μπορούμε άλλο! Για κάτσε κύριε υπουργέ με τα υπουργεία σου. Η Ελλάς είναι χώρα υποδοχής μεταναστών και κατοχυρωμένα ο πρώτος σταθμός στην περιπέτειά τους; Αποτελεί κράτος-ΜΑΛΑΚΑ, αφού με την υπογραφή και άλλων πατριωτών όπως η αφεντιά σου δεν έχει το δικαίωμα να τροφοδοτήσει και να αδειοδοτήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, προκειμένου να ταξιδέψουν εκεί όπου αρχικά σκόπευαν; Αμφισβήτησες ποτέ την υπογραφή των συγκαθικίων σου στη συνθήκη Σένγκεν; Μήπως ήσουν αντίθετος σε εκείνους τους αγνούς και φιλεύσπλαχνους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν; Ο κυριότερος όγκος των ξεσπιτωμένων που περνούν τα ελληνικά σύνορα προέρχεται από όλα εκείνα τα μέρη, όπου τα αφεντικά σου μαζί με τη δική σου βοήθεια και αβάντα, έριξαν κάμποσους τόνους μολυβιού στα πλαίσια της ευαγγελιζόμενης ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ! Μήπως είναι ψέμα;
Καλά θα κάνουμε λοιπόν όλοι μας να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας πριν να μισήσουμε, να περιφρονήσουμε, να διώξουμε τον οποιοδήποτε. Σίγουρα, κάποιος πρόγονός μας βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση. Απλά τον έλεγαν Γιώργο και όχι Χασάν!
Αντί λοιπόν να τα βάζεις Ελληνάρα μου με τον ΞΕΝΟ, κοίτα να διώξεις τον ντόπιο δυνάστη σου, ο οποίος αναγκάζει και τους δυο σας να ζείτε αυτή την άθλια ζωή.
Και μην ξεχνάς, ότι αν δεν υπήρχαν οι Πόντιοι, τους οποίους ακόμη και σήμερα τους θεωρείς δεύτερης ποιότητας Έλληνες, αχ Πιστοποιημένε μου ΕΣΥ, ακόμη στα βουνά θα ήσουν να αρμέγεις πρόβατα!

Τσάγια μπαρμπα-Γιώργο!

"Γαμμώ τα Υπουργεία μου!"

3 σχόλια :: Ο πρόσφυγας

  1. θα κάνω μόνο ένα σχόλιο

  2. Η προσφυγιά ήταν πάντα ο "σάκος του μποξ" για το σάπιο και απάνθρωπο σύστημά τους.
    Ολοι ενωμένοι, έλληνες και ξένοι, ενάντια στους δυνάστες εκμεταλλευτές.

  3. Ευρυτάνα...μεγάλος ο κατατρεγμός για όσους έχουν βιώσει διωγμούς...