Ο καλύτερος φίλος...

...του ανθρώπου, είναι ο σκύλος, ή μήπως, ο καλύτερος φίλος του σκύλου είναι ο άνθρωπος;

Πόσο παλαβή ερώτηση στ' αλήθεια, αλλά και πόσο λογική στην κτηνοκοινωνία που ζούμε σήμερα;!

Ας βάλω τη σκέψη μου σε μια σειρά, δομώντας μια "υπόθεση εργασίας" που θα έλεγαν και οι κολλητοί μας οι τεχνοκράτες. Έστω ότι μια οικογένεια "υιοθετεί" (γιατί αυτή είναι η σωστή λέξη, όχι το "αγοράζει" που ακούω συχνά και μου ανάβουν τα λαμπάκια) ένα κουταβάκι, και μάλιστα "ράτσας", "καθαρόαιμο". Σε αυτό το σημείο, θα πεταχτείς και θα ρωτήσεις, "μα καλά, τι σημασία έχει"; Καμία, απολύτως! Απλά, επειδή τώρα τελευταία, όπως έχουμε χιλιοκουβεντιάσει, είναι της μόδας η "καθαρότητα", είπα κι εγώ να πάω με το ρεύμα και να γίνω trendy (όχι παίζουμε!). Το φροντίζουν μεγάλοι και παιδιά, το εκπαιδεύουν στο σκυλοσχολείο του, ανάλογα με την ειδικότητα στην οποία μπορεί να καταρτιστεί (τύφλα νά' χει η Διαμαντοπούλου και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση), το εμβολιάζουν, το φροντίζουν. Με άλλα λόγια, γίνεται μέλος της οικογένειάς τους!
Τι θα κάνει, με τη σειρά του, το νέο "παιδί" της οικογένειας; Θα είναι πάντα ΕΚΕΙ! Θα ακούει προσεκτικά τα προβλήματα και τα απωθημένα των υπολοίπων. Θα τους φυλάει, σαν τα μάτια του, πολλές φορές θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή. Θα φροντίζει για την ψυχική τους υγεία, προσφέροντας απλόχερα την αγάπη του. Δε θα προδώσει τα "αδέρφια" και τους "γονείς" του ποτέ.
Το πρώτο σκέλος της "υπόθεσης" τελειώνει εδώ.
Ας υποθέσουμε τώρα, ότι στη θέση του κουταβιού, βρίσκεται ένα μωρό. Η διαδικασία ενσωμάτωσης στην οικογένεια είναι η ίδια. Η ανατροφή και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του κρίνεται "φυσιολογική" και "ομαλή". Η συμπεριφορά του "ανθρώπου", όμως, θα είναι ίδια με εκείνη του "σκυλιού"; Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για κάτι τέτοιο. Μη βιαστείς να πεις, "τι λες ρε φιλαράκι, πως συγκρίνεις έναν άνθρωπο με ένα σκύλο"; Δε συγκρίνω τα πλάσματα, αυτά καθ' αυτά, αλλά το "καλό" που μπορούν να προσφέρουν στη ζωή τους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διαφορά μεταξύ τους είναι αυτό που αποκαλούμε "συνείδηση". Κουβέντα υπερεκτιμημένη για τους πλείστους "συνανθρώπους" μας.
Γι' αυτό, η ερώτηση παραμένει: "Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ή ο άνθρωπος του σκύλου"; Εγώ τα λεφτά μου θα τα πόνταρα στο δεύτερο! Πολλά μπορούν να μάθουν τα δίποδα ζώα αυτού του ντουνιά από τα τετράποδα!
ΥΓ: Αφιερωμένο αυτό το αρθράκι σε έναν υπέροχο τετράποδο φίλο που αγνοείται τις τελευταίες ώρες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Τσάγια!

8 σχόλια :: Ο καλύτερος φίλος...

  1. BlackJack καλησπερα, πιστευω οτι θα βρεις τον φιλαρακο σου, ολα στο τελος θα πανε καλα.

    Στο ερωτημα, ο σκυλος ειναι ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου, γιατι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που εχουν σκυλο και του φερονται, αστα να πανε...

  2. Δημήτρη...κι εγώ το ελπίζω...από τη σκοπιά σου έχεις δίκιο, διαφορετικά δεν εξηγείται τόση υπομονή!!!

  3. ο τρόπος που φέρεσαι στα ζώα φανερώνει τον τρόπο που φέρεσαι στους ανθρώπους.
    ελπίζω να πάνε όλα καλά.
    καλό βράδυ.

  4. Ο τρόπος που φέρεσαι στα ζώα φανερώνει επίσης πως σου έχουν συμπεριφερθεί στο παρελθόν...νά' σαι καλά μαρία!!!

  5. Υπάρχουν και κάτι άλλα "σκυλιά" που φυλάνε τα αφεντικά τους και είναι έτοιμα να κατασπαράξουν για ένα ξεροκόμματο!
    Καλησπέρα, αλληλεγγύη ΜΟΝΟ στους αυθεντικούς σκύλους.

  6. βρέθηκε ο φιλαράκος σου;

  7. Ιχνηλάτη...αυτά είναι δίποδα...ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ...δεν έχουν καμιά σχέση με τα φιλαράκια μας!!!

  8. Μαρία...ευτυχώς βρέθηκε...βοήθησε πολύ το διαδίκτυο!!!