Είδε η μύγα...

...τα σκατά κι έπεσε με τα μούτρα!

Πώς; Δεν υπάρχει τέτοια παροιμία; Ε, και; Μόλις τη σκέφτηκα και ταιριάζει γάντι στην κατάσταση! Μέρες τώρα, προσπαθώ να συγκρατηθώ, αλλά δεν μπορείς να ΑΓΙΑΣΕΙΣ, ακόμη κι αν θέλεις στο μικρό χωριό μας!
Οι Καθάριοι, σαν το γάργαρο νερό και συγχρόνως Πατριώτες, γνήσιοι απόγονοι της ένδοξης φλέβας του 1821, Γεωργιάδης και Βορίδης, αποφάσισαν ότι καλές είναι οι Εθνικιστικές κορώνες και τα Μεγαλεία του Μέγα Αλέξανδρου, αλλά καλύτερες οι Πολυθρόνες της Υπουργικής Επανάστασης του 2012. Έτσι, είπαν να ρίξουν πετονιά στα γαλάζια και επίσης Καθάρια νερά της λίμνης ΝεοΔημοκρατίδας, μπας και φάνε κανά ψαροκόκαλο από τον μετρ του είδους Σαμαρά. Ναι, αυτόν τον υπερασπιστή της πατρίδας, τον εθνοσωτήρα, τον δημοκράτη, τον εγγυητή του δικού μας αύριο. Ωχ, Παναΐα μουουουουουουου!
Έπειτα, λόγω έλλειψης ρευστού, κοινώς μπανιόκου, στο τηλεοπτικό υπερθεαματικό τοπίο του χωριού μας, είπαν οι Καλλιτέχναι μας, ναι καλά άκουσες οι Καλλιτέχναι μας, να πάνε να φάνε κανά φρέσκο θαλασσινό στο νησί της Αφροδίτης. Έτσι, μπάρκαραν όλοι για την Κύπρο, προκειμένου να ντύσουν καλλιτεχνικά πάντοτε τη βράβευση των ΑΝΤΡΩΝ της χρονιάς. Μάλιστα! Και ποιός βραβεύτηκε κυρά Χαρίκλεια, που ξέρω ότι αγωνιάς; Ο Σάκης της Ελλάδας, ο Σάκης του Έθνους, ο Σάκης των Αρχαίων Προγόνων μας...Ο Σάκης, ο Ρουβάς βεβαίως βεβαίως! Τώρα θα μου πεις, και ποιόν να βραβεύσουν ρε μεγάλε; Έλα ντε! Τι κι αν μερικούς μήνες νωρίτερα ένας τιποτένιος, Κυπριακής καταγωγής μάλιστα, πήρε ένα βραβειάκι της πλάκας. Να δεις πως λέγεται...ΝΟΜΠΕΛ νομίζω! Στα οικονομικά άκουσα! Μπα, ποιός να συγκριθεί με την προσφορά του Σάκη!
Στα καπάκια, βγαίνει λέει η ΕΙΔΗΣΑΡΑ, μη γελάς δεν κάνω πλάκα, ότι ΕΝΑΣ βουλευτής τον περασμένο Μάιο μετέφερε στην Ελβετία 1.000.000 ευρώπουλα. Μάνα μουουουουουουου...ποιός είδε τον ροζογαλαζοπράσινο συνάδελφο και δεν τον φοβήθηκε! Να βγουν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα λένε οι Υπέρμαχοι της Τάξεως και της Ηθικής. Ωπ, για στάσου, αυτό το τελευταίο κάπου τό' χω ξανακούσει...σωστά, από τον Περίανδρο Πόποτα στο Κολοκοτρωνίτσι. Μιλάμε για κωμωδία με σενάριο, όχι μπαρμπούτσαλα.

Και σε όλα αυτά τα σκηνικά, υπάρχουν τα σκατά, τα οποία ΜΥΡΙΖΟΥΝ από χιλιόμετρα, αλλά υπάρχουν και οι μύγες. Ναι, για σένα και για μένα μιλάω και για τον παρακεί, που στο τέλος θα κολυμπάμε στα σκατά και θα βουτάμε υπερήφανα λες και κατορθώσαμε κάτι.


Τσάγια!


5 σχόλια :: Είδε η μύγα...

  1. Εμείς ξέρεις πως το λέμε; όλοι ταιριάζουν μεταξύ τους σαν την μύγα στο σκατό.
    Και μη χειρότερα...
    Καλό βράδυ.

  2. Άντε να δούμε πότε θα φυσήξει καθάριος αέρας να ξεβρωμίσουμε, ωρέ Τζάκ.

  3. Φίλε blackjack,
    αν μπορέσεις στείλε μας κάποιο mail σου για μία ενημέρωση προς το blog σου.

  4. Κι έτσι σώστο είναι Μαρία...

  5. Ευρυτάνα...άντε να δούμε!!!