Ας μην είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία

Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό μπορεί και πρέπει να το πει καθένας ξεχωριστά, στα 100 περίπου χρόνια ζωής, λειτουργίας και δράσης του ΚΚΕ, πέρασαν από τις τάξεις και τις οργανώσεις του, είτε ως μέλη του, είτε ως μέλη της ΚΝΕ, είτε ως απλοί ψηφοφόροι, οπαδοί και φίλα προσκείμενοι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, αποτελεί τον πολιτικό οργανισμό, ο οποίος είναι συνυφασμένος με την Ελληνική ιστορία όσο κανένας άλλος. Τον πολιτικό οργανισμό, ο οποίος σαν φορέας του "νέου" έχει χάσει κάποιες, λίγες ομολογουμένως, ευκαιρίες να εφαρμόσει τις "ιδέες" του στη χώρα μας, ώστε να δοκιμαστούν πρακτικά, πέραν από τη γνωστή επαναστατική θεωρία.
Ας μην είναι η Δεδομένη Συγκυρία άλλη ΜΙΑ Χαμένη Ευκαιρία!
Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί αυταπόδεικτα μια από τις χειρότερες και δυσκολότερες εποχές που έχουν περάσει οι Έλληνες. Αποτελεί μια από τις πλέον Εξαθλιωμένες περιόδους για τους εργαζόμενους και τους φτωχομπινέδες αυτού του ντουνιά. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια από τις πλέον Προσοδοφόρες και Κερδοφόρες εποχές για όλους εκείνους που κερδίζουν διαχρονικά πατώντας στα πτώματά μας, καθώς και για τους πλείστους υποτακτικούς και ρουφιάνους τους. Γεγονός, που μόνο του αποτελεί απόδειξη ότι Όλα, και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα, όσα συμβαίνουν σε μια κοινωνία είχαν, έχουν και θα έχουν Ταξικό Χαρακτήρα!
Τώρα είναι η ώρα, κατά την οποία Μπορεί και Πρέπει μια Επαναστατική Θεωρία να Εφαρμοστεί!
Ποιές είναι οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες, οι οποίες υποδηλώνουν πως μια κοινωνία βρίσκεται σε (προ)επαναστατική περίοδο;
Ο Λένιν έδωσε ως εξής τον επιστημονικό ορισμό της επαναστατικής κατάστασης: «Για έναν μαρξιστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανάσταση είναι αδύνατο να γίνει χωρίς επαναστατική κατάσταση. Ποια είναι, μιλώντας γενικά, τα γνωρίσματα μιας επαναστατικής κατάστασης; Ασφαλώς, δε θα πέσουμε έξω, αν υποδείξουμε τρία βασικά γνωρίσματα, τα παρακάτω: 1) Η αδυναμία των κυρίαρχων τάξεων να διατηρήσουν σε αναλλοίωτη μορφή την κυριαρχία τους: η μια είτε η άλλη κρίση των "κορυφών", η κρίση της πολιτικής της κυρίαρχης τάξης που δημιουργεί ρωγμή, απ' όπου εισχωρεί η δυσαρέσκεια και ο αναβρασμός των καταπιεζόμενων τάξεων. Συνήθως, για να ξεσπάσει η επανάσταση δεν είναι αρκετό "τα κάτω στρώματα να μη θέλουν", μα χρειάζεται ακόμη και "οι κορυφές να μην μπορούν" να ζήσουν όπως παλιά2) Επιδείνωση μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη της ανέχειας και της αθλιότητας των καταπιεζόμενων τάξεων3) Σημαντικό ανέβασμα για τους παραπάνω λόγους της δραστηριότητας των μαζών, που σε "ειρηνική" εποχή αφήνουν να τις ληστεύουν ήσυχα, ενώ σε καιρούς θύελλας τραβιούνται τόσο από όλες τις συνθήκες της κρίσης, όσο και από τις ίδιες τις "κορυφές" σε αυτοτελή ιστορική δράση.
Χωρίς αυτές τις αντικειμενικές αλλαγές, που δεν εξαρτώνται ούτε από τη θέληση ορισμένων χωριστών ομάδων και κομμάτων, αλλά ούτε και από τη θέληση ορισμένων χωριστών τάξεων, η επανάσταση, κατά κανόνα, δεν μπορεί να γίνει»
Πώς σας φαίνονται λοιπόν; Προσωπικά, θεωρώ ότι στο μεγαλύτερο βαθμό οι Αντικειμενικές Συνθήκες που περιγράφονται παραπάνω ισχύουν στην παρούσα φάση.
Επιπλέον ας παραθέσουμε τον Υποκειμενικό Παράγοντα, δηλαδή:
Ο Λένιν αναφερόμενος στην επαναστατική κατάσταση έγραφε:
«...Δεν γεννά κάθε επαναστατική κατάσταση επανάσταση, αλλά μόνο μια τέτοια κατάσταση, όπου οι αντικειμενικές αλλαγές… συνενώνονται με τις υποκειμενικές αλλαγές και συγκεκριμένα: με την ικανότητα της επαναστατικής τάξης να αναλάβει επαναστατική μαζική δράση, αρκετά ισχυρή, ώστε να τσακίσει (ή να εξασθενίσει σημαντικά) την παλιά κυβέρνηση που ποτέ, ακόμη και στην εποχή κρίσεων, δεν «πέφτει», αν δεν την «ρίξουν»»
Δεν περιμένω θαύματα από κανένα ΚΚΕ, αφού αντικειμενικά και υποκειμενικά δεν είναι ικανό να μου τα προσφέρει.
Περιμένω όμως, τουλάχιστον, να καλέσει το ΙΔΙΟ τον κόσμο να ΤΟ στηρίξει, προκειμένου να κυβερνήσουν, να εξουσιάσουν οι Εξαθλιωμένοι! Σωστά, δε θέλει να αναλάβει τη Διακυβέρνηση, διότι το όλο θέμα δε χρίζει Διαχειριστικής Ανάθεσης. Το σύνθημα πρέπει να είναι: Στήριξέ με, προκειμένου ΕΣΥ να Εξουσιάσεις, προκειμένου ΕΣΥ να Κυβερνήσεις, προκειμένου ΕΣΥ να Διαφεντεύεις τη ζωή και τον τόπο σου!
Δυστυχώς, δεν το ακούω!
Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες!


Τσάγια!!!






2 σχόλια :: Ας μην είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία

  1. Για να έχουν τον πρώτο λόγο οι εξαθλιωμένοι θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί πως απαιτείται να βγουν οι ίδιοι στο προσκήνιο παίρνοντας τις τύχες τους στα χέρια τους. Αυτή την αναγκαιότητα οφείλει να κάνει σημαία της μια πραγματικά αριστερή συλλογικότητα που πιστεύει στην απελευθέρωση του ανθρώπου από τα χαλκευμένα δεσμά. Όλα τα υπόλοιπα έπονται...
    Χαιρετώ.

  2. Μόνο που "απαγορεύεται" να επιτρέπεις στον εξαθλιωμένο τόσο έυκολα να κάνει δική του υπόθεση μια αριστερή διακυβέρνηση, χωρίς να αναδεικνύεις με όλες σου τις δυνάμεις την πραγματική διέξοδο!!!
    Να είσαι καλά Ευρυτάνα.