Αν υπήρχε θεός...

...ίσως πολλά πράγματα να ήταν διαφορετικά!
Σίγουρα, ο Παντοδύναμος δε θα μπορούσε να επιτρέψει την κυριαρχία της Αδικίας και της Απληστίας!
Τον τελευταίο χρόνο, πολλοί Άνθρωποι με το Α Κεφαλαίο, σαλπάρανε με το πλοίο της λησμονίας και με τα λευκά πανιά του ταξιδέψανε σε τόπους ήσυχους και γαλήνιους, μακρυά από κακές γλώσσες και νοσηρά μυαλά.
Σίγουρα δεν υπάρχει Θεός!
Αν υπήρχε, θα έφτιαχνε τη δική του λίστα για όσους έπρεπε να μας αδειάσουν τη γωνιά και τις καλές Ψυχές θα της άφηνε ανέπαφες να στολίζουν και να ομορφαίνουν τον κόσμο που ο Ίδιος έφτιαξε.
Η Ψυχή, σαν το φιλοσοφικό περιεχόμενο του σώματος, μπορεί να απογειωθεί μόνον όταν δίνει καθένας από μας στη ζωή του το Νόημα που της πρέπει. Άλλος μέσω του προσωπικού του αγώνα, άλλος μέσω της στάσης ζωής του, άλλος μέσω της επιστήμης του και άλλος μέσω της τέχνης του. Υπάρχουν κι εκείνοι οι Άνθρωποι, οι οποίοι μέσω της Ταπεινότητας και της Καλοσύνης τους δικαίως λαμβάνουν μια θέση Πρώτο Τραπέζι Πίστα στις καρδιές όσων τους έζησαν, τους γνώρισαν και τους αγάπησαν.
Τέτοιος Άνθρωπος, τέτοια Καλή Ψυχή, ήταν και ο θείος που μας άφησε σήμερα το πρωί. Καλός, τίμιος και άτυχος, όπως οι περισσότεροι όμοιοί του! Ταλαιπωρήθηκε σωματικώς και ίσως, τώρα πια, να γαλήνεψε και να περιμένει τους επόμενους να τον συναντήσουν.
Κάποτε, ο Στελλάρας τραγούδαγε, "οι μισοί καλοί είναι στο κελί (και όχι σε μοναστηριού, όπως κυκλοφόρησε δισκογραφικά) κι οι άλλοι στο τρελάδικο από κακό κι απ' άδικο!"
Ας προσθέσουμε και την πρόωρη φυγή τους, συμπληρώνοντας το τρίπτυχο της θεϊκής ανυπαρξίας.
Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση.

Τσάγια!!!

4 σχόλια :: Αν υπήρχε θεός...

  1. Έτσι είναι ρε φίλε.
    Και που Θεός...
    Καλό δρόμο να 'χει ο θείος...
    Καλή δύναμη!

  2. εύχομαι να ξεκουραστεί, να έχει καλό ταξίδι...

    η θεϊκή ανυπαρξία τόσο συχνά πια επιβεβαιώνεται...

  3. καλό ταξίδι

    ένα νέο αστέρι δημιουργήθηκε...

  4. Ευχαριστώ για τις όμορφες κουβέντες σας...