Στην Εξουσία για μια μέρα;

Στην Εξουσία για Μία Ημέρα;
Τη γαμήσαμε!
Θα ξεχάσουμε, όχι αυτά που μας μάθανε, αλλά αυτά που Ξέρουμε!
Συνέντευξη του Γνήσιου Ελληνάρα Πρόεδρα στο Contra TV:
Σε ερώτηση για το ρόλο της Χούντας στη Διχοτόμηση της Κύπρου, ο απόγονος του Περικλή απάντησε ότι "η ιστορία της Κύπρου δεν έχει γραφτεί ακόμη όπως θα έπρεπε, δεν ξέρουμε ακόμη ό, τι συνέβη, δεν μπορούμε να μιλάμε για προδοσία αλλά για ένα εγχείρημα που απέτυχε, για ένα λάθος, ένα εγχείρημα που αν ήταν επιτυχημένο θα ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα..."
Πες μου τι πίνεις για να βρεις και να διαβάσεις αυτά που λες ή, τουλάχιστον, δώσε μου και μένα να πιω, να τα δω Μερακλίδικα και να συμφωνήσουμε! Οι τύποι ξαναγράφουν την ιστορία καθημερινά. Και δε μιλάω για την ιστορία που διδάσκεται στο οποιοδήποτε μπουρδελοσχολείο της Χώρας, αλλά για όσα ξέρουμε βιωματικά, αφηγηματικά και μελετητικά.
Σκέφτομαι εγώ τώρα, με το φτωχό μου το μυαλό. Την περίοδο 1950-55 στην Κύπρο δημιουργήθηκε και έδρασε η ΕΟΚΑ, υπό συνθήκες και πρωτοβουλία και με αρχηγό που δε χρειάζεται να τα κουβεντιάσουμε αυτή τη στιγμή. Μια οργάνωση που αποσκοπούσε στο Διωγμό των Εγγλέζων από το νησί και στην Ανεξαρτητοποίησή του, καθώς και, όπως καταγραφόταν στον όρκο που έδιναν τα μέλη της, στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος Αγώνας έληξε άδοξα, καθώς οι μεγάλοι Ηγέτες, ούτε να γελάσω δεν προλαβαίνω, της εποχής κύριοι κύριοι Μακάριος και Καραμανλής βάλανε τις τζίφρες τους και, Αντί για Ένωση ή Ανεξαρτησία, βρέθηκε η Κύπρος υπό Τριμελή Προστασία και Εγγύηση (Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία) λες και ήταν Ανεξόφλητο Δάνειο.
Την ίδια περίοδο οι Αμερικάνοι με τα καλά συνεταιράκια τους, τους Εγγλέζους, και με τη συνδρομή του Μεγάλου Εθνάρχη και απεσταλμένου του Θεού στο νησί της Αφροδίτης Μακαρίου, είχαν ήδη καταστρώσει και συμφωνήσει την Εισβολή και Διχοτόμηση του νησιού, όπως αποδεικνύεται και από τις σχετικά πρόσφατες δημοσιεύσεις αρχείων των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ της εποχής, όπου κουμάντο έκανε το Καλόπαιδο ο Κίσινγκερ.
Στην Εθνοσωτήριο Επταετία λοιπόν, ο "Παπαδό" και η παρέα του, αφού απέσυραν την Ελληνική Μεραρχία από το νησί, παίξανε όπως έπρεπε το ρόλο τους σαν Αμερικανοτσατσάκια, ώστε να εκπληρωθεί το παραπάνω σχέδιο, με την ιστορία του πραξικοπήματος και της εισβολής να είναι γνωστή σε όλους.
Ακόμη και την τελευταία στιγμή, όπου Ελληνικά Υποβρύχια κατευθύνονταν προς τα παράλια της Κύπρου, ώστε να αποτρέψουν την απόβαση των Τούρκων, οι ίδιοι Πατριωτάρες σήκωσαν το τηλέφωνο και έδωσαν εντολή προς απόσυρσή τους.
Που σκατά είδες το Εγχείρημα και το Λάθος ρε Απόγονε;;;!!!
Στην ίδια συνέντευξη βέβαια, ήρθε και το ουρανοκατέβατο κερασάκι στην τούρτα: "...ακριβής ορισμός της λέξεως Φασισμός δεν υπάρχει και είναι ο πλέον παρεξηγημένος όρος, υπό την έννοια ότι κάθε αυταρχικό καθεστώς χαρακτηρίζεται ως Φασιστικό. Εμείς Δεν είμαστε Φασίστες για δύο λόγους: Πρώτον, διότι δεν είμαστε Ιταλοί και δεύτερον, διότι ο Φασισμός είναι Κρατισμός. Εμείς είμαστε Εθνικιστές, πιστεύουμε στο Έθνος..."
Πως ονομάζεται εκείνο το Ρεύμα, το οποίο στηρίζεται στα Μικροαστικά Στρώματα και στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ώστε να γιγαντωθεί;;; Θα μου πεις, ΠΑΣΟΚ, και δε θα κάνεις λάθος. Αλλά και τα Αυγά του Γνήσιου στο ΠΑΣΟΚ οφείλονται!!! Παρόλα αυτά, αν η βάση σου είναι Κρατικίστικη μέχρι τα μπούνια και εσύ Γουστάρεις να παρουσιάζεσαι διαφορετικά μπορείς να το κάνεις! Προτείνω μάλιστα, για να υπερσκελίσουμε τον ξενόφερτο όρο του Φασίστα, να μας πεις ένα ωραίο Ελληνικό Όνομα ώστε να σε φωνάζουμε και να μην προσβάλλεσαι!
Δυστυχώς, δε ζει ο Σωτήρης, ο οποίος είναι και Κυπραίος, ώστε να παρουσιάσει για άλλη μια φορά το ΤΙ ακριβώς Είσαι...

Τσάγια!!!

  

4 σχόλια :: Στην Εξουσία για μια μέρα;

  1. καλημέρα

    χρόνια πολλά

  2. Καλά κουράγια ρε blackjack.
    Άιντε γιορτές, να πιούμε κάνα τσίπουρο, να 'χουμε δυνάμεις για τα (δύσκολα) μελλούμενα...

  3. akrat...χρόνια πολλά έστω κι ετεροχρονισμένα!!!

  4. Ευρυτάνα...καλά κουράγια σε όλους μας!!!