Τύλιγε σουβλάκια...

Πώς το έλεγε εκείνο το ωραίο ο Τσάκωνας...6 χρόνια στο δημοτικό κι 6 χρόνια στο γυμνάσιο...??!!!


Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα για όσους είναι γεννημένοι μετά το 1980, τουλάχιστον. Σχολεία, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, πανεπιστήμια, εξετάσεις και δώστου εξετάσεις. Πτυχία, διπλώματα, ενδεικτικά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και δώστου χαρτούρα. Κι όλοι, αργά ή γρήγορα, αναρωτιούνται: 'Μα καλά, γιατί τα έκανα όλα αυτά??? Πόσο μαλάκας μπορεί να ήμουν???'

Το άσχημο είναι ότι σε αυτή τη χώρα που τους έλαχε να ζουν, όλοι τους έχουν δίκιο. Βεβαίως κι έχουν δίκιο! Όταν σπουδάζεις και το κωλοχανείο στο οποίο ζεις σε προορίζει για πιτσαδώρο (δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους πιτσαδώρους), τι να τα κάνεις και τα πτυχία και τις σπουδές? Και, σας παρακαλώ πολύ, μη μου πει κανένας 'μα, δεν εκτιμάς τη γνώση' και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Βεβαίως και την εκτιμώ, αλλά είναι δεδομένο επίσης ότι δεν απαιτείται να σπουδάσεις για να την αποκτήσεις. Όταν προσπαθείς να γίνεις επιστήμονας πρέπει να υπάρχει κι ένα σχέδιο αξιοποίησής σου.

Τί είπα πάλι ρε? Δε διορθώνομαι τελικά. Ποιός να το καταστρώσει το σχέδιο? Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης ή ο Όλι Ρεν (πρωτάθλημα θα πάρουμε με Ίβιτς και Σορλέν, που φώναζαν τα ΠΑΟΚια)? Όχι ότι δεν έχουν κι αυτοί τα δικά τους. Βεβαίως και έχουν και μάλιστα μακρόπνοα. Να υπάρχει μια θέση εργασίας και να την ζητάνε καμιά τριακοσαριά νέοι με ένα κάρο πτυχία και στο τέλος να την παίρνει ο φθηνότερος.

Αυτό είναι το μέλλον σας πιτσιρικάκια. Γι' αυτό βάλτε το κεφάλι σας κάτω και στύψτε το μυαλό σας, πως θα εξαφανίσετε όλα αυτά τα τεμπελόσκυλα που σας μαντρώνουν τη ζωή καθημερινά, με τη μάντρα να στενεύει ολοένα και περισσότερο! Διαφορετικά, ξεκινήστε, σαν τον παλίκαρο που τυλίγει σουβλάκια σε λαδόκολλες με τη φωτοτυπία του πτυχίου του.

Τσάγια!!!

2 σχόλια :: Τύλιγε σουβλάκια...

  1. Και για τους γεννημένους πριν το 1980 ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, μιά από τα ίδια...

    Καλορίζικο το βλόγιο!

  2. Πιάσε ένα με διπλή πίτα και απ' όλα.
    Καλή αρχή.