Το "μεγαλείο" των κοινωνικών καρκινωμάτων...

Κάθε φορά που λες, "τά' χω δει όλα", την επόμενη ακριβώς στιγμή συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό και ανόητο που σε αναγκάζει να καταπιείς τη γλώσσα σου και να συμπεραίνεις εντέλει ότι το βαρέλι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει πάτο.

Έχω ακούσει, ουκ ολίγες φορές, να λένε ότι ο αθλητισμός και οι γηπεδικές συμπεριφορές αποτελούν τον "καθρέφτη" της κοινωνίας, θέλοντας να δικαιολογήσουν τις ποινικές και εγκληματικές πράξεις που συχνά συμβαίνουν εκεί. Σχηματίζω όμως την εντύπωση ότι απλά η συγκεκριμένη κουβέντα αποτελεί ένα πολύ καλό άλλοθι, προκειμένου εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια που ζούμε να απεμπολήσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν έχω καμία διάθεση να ανοίξω οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά με τη βία στα γήπεδα, καθώς πλήθος δημοσιογράφων έχουν κατ' επανάληψη αναλύσει το θέμα, αλλά θέλω να αναφερθώ σε πρόσφατο συγκεκριμένο γεγονός.

Κυριακή βράδυ, λοιπόν, και στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας αγωνίζονται οι κορασίδες-2 της ΑΕΚ με τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού στο βόλεϋ. Πρόκειται για έναν αγώνα στα πλαίσια ενός τύποις πρωταθλήματος εκτός συναγωνισμού, όπου συμμετέχουν αθλήτριες ηλικίας 14 και 15 ετών. Ενώ συνήθως αυτά τα παιχνίδια τα παρακολουθούν γονείς, συγγενείς και φίλοι των κοριτσιών που παίζουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονταν στις εξέδρες και περίπου 50 οπαδοί των γηπεδούχων και βέβαια όχι τυχαία.

Μεταξύ των συγγενών της πλευράς του ΠΑΟ έτυχε να παρακολουθούν το ματς τα αδέρφια αθλήτριας φέροντας τα διακριτικά της ομάδας τους. Οι 50 "άνθρωποι" λοιπόν, αφού από το πρώτο λεπτό του αγώνα έβριζαν, και χειρονομούσαν, με τον πλέον χυδαίο τρόπο τις αθλήτριες του Παναθηναϊκού, στο τέταρτο σετ και ενώ το παιχνίδι θα κατέληγε 3-1 υπέρ των φιλοξενούμενων, κινήθηκαν απειλητικά τραμπουκίζοντας τους νεαρούς, που είχαν φροντίσει για να μην προκαλούν να καλύψουν τα διακριτικά του ΠΑΟ. Μεταξύ των πολύ σεβαστών, αλλά σε κάθε περίπτωση δίποδων ζώων, που προέβησαν σε αυτή την κίνηση υπήρχε και μέλος του τμήματος πετοσφαίρισης της ΑΕΚ. Χάρη σε ορισμένους φιλάθλους της ΑΕΚ που τόλμησαν να εμπλακούν και να αποφορτίσουν το κλίμα, το γεγονός έληξε έπειτα από μερικές "ψιλές".

Επειδή στην προκειμένη περίπτωση δε μιλάμε για ποδόσφαιρο και μπάσκετ και για αγώνες πρωταθλητισμού όπου ακόμη κι εκεί αυτά τα γεγονότα είναι κατακριτέα, αλλά για ερασιτεχνικούς αγώνες μεταξύ παιδιών, καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ και οποιασδήποτε άλλης ομάδας διαθέτει τέτοια φυντάνια στις τάξεις της τουλάχιστον να τα κρατήσει έξω από τα γήπεδα.

Επιπλέον, αφού προφανώς τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν παράσημα για τους δράστες, ας επιχειρήσουν έστω για μια φορά να προκαλέσουν μεμονωμένα και όχι κρυμμένοι πίσω από το πλήθος. Ίσως εκπλαγούν και δεν τολμήσουν να το ξανακάνουν...

Τσάγια!!!

0 σχόλια :: Το "μεγαλείο" των κοινωνικών καρκινωμάτων...