Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι;

Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά αυτού του κόσμου, είναι γεγονός ότι μαθαίνουν ένα κάρο κλίμακες. Κλίμακες φυσικές, χημικές, τεχνικές, στατιστικές και διάφορες άλλες.
Στα πρώτα 18 χρόνια της ζωής μας λοιπόν, μαθαίνουμε και χρησιμοποιούμε αυτά τα βαθμονομημένα συστήματα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις θερμοκρασιακές κλίμακες Κελσίου και Φαρενάιτ, τη σεισμογραφική κλίμακα Ρίχτερ και την ηχορρυπαντική κλίμακα Ντεσιμπέλ.
Κι όμως, στη σύγχρονη ελληνική επιστημονική ιστορία, η πλέον διάσημη και σίγουρα αξέχαστη για γενιές και γενιές δίποδων αυτού τόπου είναι η κλίμακα ΠΑΣΟΚ! Η χρήση και σημασία της είναι πολυδιάστατη, αλλά τρεις είναι εκείνες οι εφαρμογές που επικράτησαν τον τελευταίο αιώνα και απαντούσαν στο καίριο ερώτημα "Πόσο ΠΑΣΟΚ Είσαι ρε αδερφάκι μου;" Ο Γεώργιος αποτέλεσε τη βάση αυτής της βαθμονόμησης και προσέδωσε εκείνη την ερμηνεία που περιέγραφε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος που έχει εξορίσει τη μισή Ελλάδα να ανακηρύσσεται εθνοσωτήρας και ευεργέτης. Ο Ανδρέας υπήρξε σίγουρα η κορυφή της κλίμακας, αυτό που στο σχολείο ονομάζαμε ανώτατο όριο. Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος αμερικανοθρεμένος και αμερικανοδιαφημισμένος να μεταμφιεστεί σε αγανακτισμένο επαναστάτη και έπειτα σε δυνάστη ενός ολάκερου λαού. Ο Γιωργάκης τώρα δεν μπορεί να είναι παρά το κατώτατο όριο της κλίμακας. Το νέο ποιοτικό χαρακτηριστικό που προσέφερε απλόχερα είναι η ταχύτητα και ο ρυθμός που μπορούν όλα να γίνουν ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!
Ποιές οι βασικές παράμετροι της κλίμακας ΠΑΣΟΚ; Λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους. Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι λοιπόν; Με άλλα λόγια, πόσο Λαμόγιο, πόσο Κλέφτης, πόσο Προδότης, πόσο Ρουφιάνος, πόσο Ψεύτης είσαι; Πόσο πρόθυμος είσαι να Ξεβρακωθείς, να Ισοπεδώσεις, να Ξεπουλήσεις όσο όσο, να Καταστρέψεις και να δημιουργήσεις τη δική σου Ψευτοκουλτούρα; Πόσο εύκολα μπορείς να φοράς τη Μασκούλα σου και να παριστάνεις το παιδί του λαού, ενώ ο κώλος σου αρπάζει ό, τι βρει από όμορφους, λεβέντες τραπεζίτες, βιομηχάνους, εργολάβους και καναλάρχες; Καθένας από μας, είναι σε θέση να σκεφτεί πολύ εύκολα και μια καινούργια δική του σημασία!
Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία και σαν σλόγκαν. Αντί να ρωτάμε Πόσο Μαλάκας Είσαι, θα ρωτάμε Πόσο ΠΑΣΟΚ Είσαι ρε ΑΔΕΡΦΕ;

Τσάγια!!!

4 σχόλια :: Πόσο ΠΑΣΟΚ είσαι;

  1. Καλησπέρα!
    Καλή η σύλληψη, καλύτερη η εκτέλεση. Μπράβο, εξέφρασες απόλυτα, τουλάχιστον τη δική μου σκέψη. Ειδικά για το γέρο της ..."δημοκρατίας"! Μόνο μια μικρή "διόρθωση", αν μου επιτρέπεις: απ' ότι θυμάμαι, εκείνα τα παλιά χρόνια, τα μπουρδέλα ήταν πολύ οργανωμένα ...καταστήματα.
    Χάρηκα για τη γνωριμία, καλή δύναμη!

  2. Για αυτόν τον λόγο ορισμένοι μιλούν για εκπασοκισμό της κοινωνίας. Δηλαδή, χαλάρωση των ηθών (μπουρδέλο).

    Κατά τα άλλα το μπουρδέλο επιτελεί τον σκοπό του. Την ικανοποίηση του πελάτη. Αν δεν το πετύχει, η υπεύθυνη (τσατσά) ανησυχεί και παίρνει μέτρα.

    Το Κράτος από την άλλη δεν τον επιτελεί.

    Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή μπήκαν δύο τύποι στο δωμάτιο εξυπηρέτησης του οίκου ανοχής, κατά λάθος, τότε πετάχτηκε η εταίρα και είπε: "Καλά, ΔΕΚΟ γίναμε!".

  3. oikodomos...είναι σίγουρο ότι τα μπουρδέλα ακόμη και σήμερα είναι πιο οργανωμένα!!!

  4. GMT...όταν φίλε μου παραδίδει μαθήματα κάθε τόσο στα ελληνικά νοικοκυριά μέσω του χαζόκουτου ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ δώστα ΟΛΑΣ, τι να αναλύσεις παραπάνω!!!