Ο κυνηγός

Ρε τι μπλέξιμο υπάρχει μέσα στο μυαλό των ανθρώπων!
Είμαι, λέει, κυνηγός!
Σώπα ρε μεγάλε! Και ποιά ανάγκη επιβίωσης σε σπρώχνει να ξεσπιτώνεσαι και να τουφεκίζεις τα πλάσματα;
Είμαι, λέει, χομπίστας!
Καλά ε, το δούλεμα πάει γόνα, που λένε και στην Ήπειρο! Και γιατί δε μαζεύεις γραμματόσημα ρε ΖΩΟ; Στο κάτω κάτω, αν γουστάρεις να πυροβολείς, υπάρχουν ένα σωρό σκοπευτήρια. Ακόμη και ολυμπιακά αθλήματα δημιουργήθηκαν, προκειμένου να εξασκήσεις το "χόμπι" σου.
Και συ που λυπάσαι τα ζωάκια, λέει, γιατί τα τρως;
Εδώ, βέβαια, πρέπει να ανοίξω μεγάλη κουβέντα για διατροφικές και ηθικές συνήθειες και ανάγκες, αλλά δεν είναι της παρούσης. Πόσο χάπατο μπορείς να είσαι, ώστε να επιχειρηματολογέις κιόλας με αυτό τον τρόπο; Είναι το ίδιο να εκτρέφεις έναν ζωικό πληθυσμό, προκειμένου να τραφείς και το ίδιο να τον κυνηγάς στην άγρια κατάστασή του; Καταρχάς, η εκτροφή των ζωικών ειδών αποτέλεσε, είτε μπορείς να το καταλάβεις είτε όχι, πολιτισμική και κοινωνική εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας μετά τα πρωτόγονα στάδια. Έπειτα, ένα οποιοδήποτε άγριο ζώο, όταν βρίσκεται σε "άγρια κατάσταση" (Wild Type που λένε οι γενετιστές και οι βιολόγοι) έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, ακόμη και σε επίπεδο DNA, από το συγγενικό του κατοικίδιο ή εκτρεφόμενο είδος, γεγονός που το καθιστά αυτόματα ξεχωριστό και σπάνιο.
Είναι, λέει το "κυνήγι" σαν φαΐ, πλουσιότερο και ποιοτικότερο σε θρεπτικά συστατικά!
Πες μου τώρα ότι σκοπός σου είναι η δίαιτα και η φροντίδα της υγείας σου να σαλτάρω! Και γιατί δεν αγοράζεις κρεατάκι από βιολογικές φάρμες, το οποίο έχει την ίδια ακριβώς διατροφική αξία; Είναι, λέει, ακριβό! Και πιο φτήνος είναι ο κυνηγετικός εξοπλισμός ρε κουτοπόνηρο καθικάκι; 
Δε σκοτώνω, λέει, ό,τι βρω! Είμαι πολύ προσεκτικός!
Σώπα ρε μεγάλε! Και οι πυροβολημένες αρκούδες, οι σκοτωμένες αλεπούδες και οι πετσοκομμένοι στις παγίδες λύκοι, ποιών πράξεων το αισχρό αποτέλεσμα αποτελούν; Μήπως τα τρως κι αυτά;
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Ο κυνηγός επιβίωνε για πολλά πολλά χρόνια, επειδή το ανθρώπινο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα ήθελε τον άντρα να πρέπει να βγει για κυνήγι, ώστε να τραφούν αυτός και η οικογένειά του. Εγκαταλείφθηκε σαν πρακτική επιβίωσης, ακριβώς επειδή ο άνθρωπος, καλώς ή κακώς, κατάφερε να εξημερώσει πολλά είδη του ζωικού βασιλείου. ΤΕΛΟΣ!
Πως θα σου φαινόταν, αν και γω με τη σειρά μου ανακαλύψω ένα νέο είδος ΖΩΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, το οποίο μάλιστα ονομάσω kinigous ktinodous και μάλιστα δημιουργήσω και μια κυνηγετική περίοδο για την πάρτη σας; Θα ήμουν ακραίος; Μήπως φασίστας και επικίνδυνος; Αλήθεια, θα διέφερα τόσο από σένα ρε ΖΩΟ;!

Τσάγια!!!

6 σχόλια :: Ο κυνηγός

  1. Υπάρχει κάτι που δε σου τη δίνει ρε Jack σε αυτό το κόσμο?:Ρ

    Πέρα από την πλάκα, είναι σωστά τα επιχειρήματα. Θα περίμενα βέβαια αυτή σου η οργή να πέσει πάνω στους θυρευτές φαλαινών ή φώκαιων κτλ, εκεί δηλαδή που από πίσω κρύβονται συμφέροντα πολύ μεγαλύτερα από το χόμπι του κάθε κυνηγού.

  2. Τι να κάνουν κι αυτοί οι κοντοτσούτσουνοι; Αφού πρέπει να λείπουν τα Σαββατοκύριακα για να νιώσουν άνδρα στα σκέλια τους οι σύζυγοί τους.


    Υ.Γ: Όσον αφορά τις φάρμες εκτροφής κρέατος για την πολιτισμένη μας κωλάρα αποδεικνύει ότι είμαστε το είδος στον Πλανήτη, που όσο κι αν βασανιζόμαστε μέχρι να βγει η ψυχή μας, το αξίζουμε πραγματικά.

  3. Ορεσίβιους χαιρετισμούς μαζί με την συνυπογραφή μας στο κείμενο.

  4. Νικ...ακόμη σοβαρότερες οι περιπτώσεις που ανέφρες...απλά, όλα τα άρθρα μου δυστυχώς ή ευτυχώς προέρχονται από την καθημερινότητά μου. Ακόμη και το τελευταίο, οπου όλα όσα έγραψα πραγματικά ακούγονταν από άτομα συνομιλούντα με την πάρτη μου, δυστυχώς νεαρής ηλικίας!!!

    ΟΧΙά...δε θα διαφωνούσα ιδιαίτερα με το υστερόγραφό σου, αν δε συνέβαινε σήμερα να απολαμβάνουμε κάποια πράγματα, έστω κι ακριβά, ακριβώς επειδή δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν πάρα πολύ από τότε οι λεγόμενες ΠΟΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!!!

    Χαιρετισμούς πολλούς και θερμούς επίσης, Ιχνηλάτη!!!

  5. Καλησπέρα Θεόφραστε, δεν θεωρώ κάθόλου οργισμένο το σχόλιό σου. Αντιθέτως, νηφάλιο σε βρίσκω. Δε νομίζω να χρειάζεται να σου πω πόσο δίκιο έχεις. Άκου παράδειγμα: γνωστός μου, το καλοκαίρι στο καφενείο του χωριού, καυχιόταν που "κατέβασε" (αυτό το ρήμα χρησιμοποιούσε!!!) 700, ναι 700 (!!!) πουλιά. δεν θυμάμαι τι, νομίζω τσίχλες, σε μια έξοδό του! Το χειρότερο; Ολοι τον επιβράυευαν και όταν ρώτησα τι τα ήθελε όλα αυτά, μου είπε πως γέμισε έναν καταψύκτη για το χειμώνα. Επίσης πως εμείς οι αθηναίοι φλώροι ν' αφήσουμε τα οικολογικά και μπλα μπλα μπλα. Είμαστε πολύ πίσω φίλε και μετά λέμε γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος κλπ κλπ Η οχιά επίσης είχε προ καιρού μια παρόμοια ανάρτηση, πολύ δυνατή κι αυτή. Να είσαι καλά, καλή δύναμη!

  6. Οικοδόμε, συγνώμη για την αργοπορία αλλά τώρα είδα το σχόλιό σου. Έχω υπόψιν την αντίστοιχη ανάρτηση της ΟΧΙάς! Πολύ δυνατή!
    Σε κάτι τέτοιους τύπους φίλε, αξίζουν σκηνές σαν κι αυτές της ταινίας το ΤΣΑΚΑΛΙ, όπου ο τρομοκράτης αφού του φτιάξει το όπλο το Καλόπαιδο, τον βάζει να τρέχει σαν κινούμενος στόχος...