Γαμώ το θυμικό σας

Τα φρύδια μου έχουν φουσκώσει σαν τα τσουρέκια της Λαμπρής. Κανεί ρε Κουμπάροι, όπως λένε οι Κυπραίοι...ΚΑΝΕΙ!!! Κοινώς, Φτάνει! Όχι άλλο κλάμα για τους εκτελεσμένους και τα ολοκαυτώματα. Όχι άλλα δάκρυα και αγανάκτηση για αυτά που πάθανε οι παππούδες σας.
Τόσες δεκαετίες, όχι μόνο εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια, αλλά και οι ίδιοι οι παππούδες σας τα είχαν κλείσει όλα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ούτε καν σαν σκελετοί στη ντουλάπα δεν διατηρούνταν, έτσι για να βγαίνει που και που κανά οστό να συγκινούμαστε ρε αδερφάκι μου!!!
Μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλίτσα και άρχισαν οι μυθικοί και ηρωικοί διθύραμβοι για το Δίστομο, για τα Καλάβρυτα και για τους Καπεταναίους. Πόσο καραγκιόζηδες μπορεί να είστε όλοι, μα όλοι όμως!
Ας αρχίσω τα παραληρηματικά ερωτήματά μου λοιπόν, για ακόμη μια φορά.
Πόσα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου συνεχίζονταν οι διωγμοί των κομμουνιστών και λοιπών "προοδευτικών" ανθρωπακίων αυτού του ντουνιά;
Πόσα χρόνια κράτησε η εξορία τους;
Ποιές ήταν οι αντιδράσεις καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των ωραίων καταστάσεων;
Ποιοί έμειναν, ή μάλλον ποιοί επιβίωσαν, στα Ανταρτομάνικα χωριά της χώρας;
Όταν ο Αντρίκος, ο διδάσκαλος της Παπατζιδικής, έδινε αμνηστίες και συνταξούλες ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ, βρέθηκε κανείς να του πει "Κύριε Παπανδρέου, μπορείτε να βάλετε τη σύνταξη στον ΚΩΛΟ σας!"; Μάλλον δεν καταλάβαιναν ε; Γι' αυτό κάθισαν ακόμη και στα ίδια έδρανα της Βουλής!
Ποιοί έδωσαν την εξουσία στο Αμερικανάκι Επαναστάτη της Συντεχνίας; Εγώ; Δεν ήταν τα αδικημένα μπαρμπάδια μας; Από την επανάσταση του βουνού στην επανάσταση της τσέπης ρε;
Ποιοί ανέχτηκαν τη δημιουργία των κλειστών συντεχνιακών συμφερόντων; Εγώ; Δεν ήταν οι βασανισμένοι εξόριστοι; Από τον παλλαϊκό αγώνα για ελεύθερη πατρίδα, στον παρεΐστικο του προσωπικού καριερισμού ρε;
Σταματήστε λοιπόν να φαίνεστε έκπληκτοι για όσα συμβαίνουν, διότι οι Παππούδες, οι Γονείς σας κι Εσείς προσωπικά είστε ολοκληρωτικά υπεύθυνοι! Και κάθεστε και καλαμπουρίζετε με τον κάθε Ραδιοαρβύλα, ο οποίος λέει "ε εντάξει τώρα, όλο αυτό είναι μια κακόγουστη φάρσα που αποφασίσαμε να κάνουμε στις εκλογές!" Άσε ρε φλώρε! Όλο αυτό, είναι απόρροια του συσσωρευμένου Σκατού στο κεφάλι σας!
Και στον αντίποδα αυτής της Φασιστοκατάστασης, ο Aleksis και οι Ειρηνικοί Επαναστάτες του!
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η Μαλακία δεν είναι άθλημα πρωταθλητισμού αλλά χόμπι;!

Τσάγια!!! 


12 σχόλια :: Γαμώ το θυμικό σας

  1. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μ'αρεσεις.... τα λες ΣΩΣΤΑ..... ΕΕΕΕΕΕΤΣΙ...!

    Ανώνυμος

    8/5/12, 4:51 μ.μ.

  2. Έγραψες!

  3. Θεόφραστε καλησπέρα.
    Σα να ξυπνήσαμε ξαφνικά την επομένη των εκλογών από ένα κακό όνειρο και ανακαλύψαμε πως, «δυστυχώς», δεν πρόκειται για εφιάλτη μα για την πιο σκληρή πραγματικότητα. Αυτήν που άλλοι δεν μπορέσαμε και άλλοι δεν θέλαμε να δούμε πως έρχεται. Βέβαια υπήρξαν και χιλιάδες Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που δεν προσκύνησαν ποτέ, που δεν εξαργύρωσαν τον Αγώνα τους, και πολλοί Αγωνιστές που έμειναν στα χωριά τους υπομένοντας την «περιποίηση» του επίσημου κράτους, που όταν γέρασαν, στις ερωτήσεις των εγγονιών τους γύριζαν διακριτικά το βλέμμα τους αλλού, που κουβαλούσαν μέσα τους μια πληγή ανοιχτή που έσταζε μέχρι που πέθαναν.

    Να προσθέσω και μια παράμετρο που θα έκανε το σημείωμα αυτό ακόμα πιο πλήρες. Το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων» που τόσο προκλητικά απαξιώθηκε και αποσιωπήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις της «ανεξάρτητης» πατρίδας μας, αλλά και τη μη «σοβαρή» αντιμετώπισή του από όλα τα ελληνικά κόμματα διαχρονικά.

    Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου. Θα ήθελα να το αναδημοσιεύσω.
    Καλή δύναμη!

  4. Ανώνυμε...σε ευχαριστώ θερμά!!!

  5. ΟΧΙά...εσύ γράφεις κάθε μέρα!!!

  6. Οικοδόμε...ασφαλώς να το αναδημοσιεύσεις! Αν θέλεις ψάξε να βρεις δύο βιβλία του Γκαγκούλια! Ένας μπάρμπας που ίσως ζει ακόμη στον Έβρο...για μένα αποδίδει κάποιες πτυχές τις ιστορίας που δε φανταζόμουν ποτέ! Δυστυχώς φίλε μου, συνήθως οι πραγματικά επικίνδυνοι για το σύστημα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αποχαιρετούν νωρίς!!!

  7. Το άρθρο σου ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα! Διατηρώ μία επιφύλλαξη ως προς το αν πρέπει να μας ξεσηκώνει το γεγονός ότι οι νεοναζί ψηφίστηκαν από τους απογόνους των ηρώων του '41...σαφώς και θα πρεπε για ιστορικούς λόγους να είμαστε λίγο πιο ευαίσθητοι με το συγκεκριμένο θέμα...τα ποσοστά όμως που πήρε το συγκεκριμένο κόμμα είναι λόγος ντροπής ενός λαού, είτε αυτός έχει υπάρξει υποταγμένος στους ΝΑΖΙ είτε δεν έχει βιώσει ποτέ το ναζισμό! Πολύ σωστές σκέψεις! Γενικότερα όμως ακόμη και αυτή η εκλογή του κόμματος έγινε με δημοκρατικές διαδικασίες και πρέπει να είναι σεβαστή..δεν μπήκαν μόνα τους τα ψηφοδέλτια της χρυσής αυγής στις κάλπες!

  8. Hakuna Matata...ο σεβασμός είναι ωραία λέξη αλλά παρεξηγημένη. Μια ζωή σεβόμαστε τα αποτελέσματα των δημοκρατικών και καλά διαδικασιών. Ποιά δημοκρατία σεβόμαστε όμως; Των βολεμένων και των ρουφιάνων! Των καρχαριών και των κωλομεγλυφάτων!
    Γι' αυτό φτάσαμε ως εδώ...από τον πολύ το σεβασμό!!!
    Δυστυχώς, της εκλογής έχει προηγηθεί ο χρόνιος εκφασισμός μιας κοινωνίας! Και μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία, ήταν και είναι όλοι αυτοί που υποκριτικά κλαψουρίζουν και διαμαρτύρονται σήμερα!!!

  9. Δεν είναι λάθος αυτό που υποστηρίζεις όμως η κοινωνία δεν απαρτίζεται μόνο από άβουλα πλάσματα κι έτσι θεωρώ πως αν σήμερον ημέρα γινόμαστε έρμαια της προπαγάνδας και του εκφασισμού από πλευράς του κάθε ανδρείκελου, φέρουμε εμείς την ευθύνη της έλλειψης κριτικής σκέψης που μας διακατέχει. Αν τώρα απλά βολευόμαστε με καταστάσεις αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!!! Για κάποια πράγματα ευθύνονται αυτοί που δήθεν εκπλήσσονται και διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα συμφωνώ, για κάποια άλλα όμως φταίνε και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι που υπερψήφισαν ένα μάτσο φασιστικά τσογλάνια για την εκπροσώπησή τους στη βουλή! Δεν μπορώ να δεχτώ ως δικαιολογία ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν χρυσή αυγή επειδή οι καημενούληδες είναι θύματα του εκφασισμού και της προπαγάνδας...το πιο λυπηρό απ' όλα βέβαια είναι ότι στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μορφωμένοι-άρα πιο συνειδητοποιημένοι-! Δεν σέβομαι ούτε το κόμμα ούτε τους υποστηρικτές του...το εκάστοτε αποτέλεσμα όμως το σέβομαι για λόγους ιδεολογικούς...

  10. Γκάζωσε λίγο αδελφέ, γιατί αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Όπως πολύ σωστά είπες "είναι απόρροια του συσσωρευμένου Σκατού στο κεφάλι σας!" Και άμα έχει σκατά το κεφάλι σκατά θα κάνει και το χέρι...

    Να αγιάσει ο στόμας σου.

  11. Δεν πα να λέμε ρε Ιπτάμενε...δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός!!! Όπως είπε και ένας θείος μου χτες, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αυτοψυχαναλιζόμαστε!!!

  12. Δίκιο έχει ο θείος σου αδελφέ. Μόνο να προσθέσω ότι βοηθάει ιδιαίτερα στο να μην τρελαθούμε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας...