Αποπροσανατολισμένη νέα γενιά

Ο χαρακτηρισμός του τίτλου είναι πολύ ανάλαφρος και επιεικής. Στην πραγματικότητα, ήθελα και θα έπρεπε να αρχίσω τα μπινελίκια, αλλά σκεπτόμενος πως λειτουργούσε και η δική μου η γενιά σαν πιτσιρικαρία, αποφάσισα να συγκρατηθώ, διότι μάλλον θα ήμουν άδικος.
Χτες το βράδυ, σε έναν από τους "χώρους" ιστο-κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε μια παράγραφο ένα ξαδερφάκι μου, ηλικίας 19-20 ετών, λέγοντας πως με το φασίστα δεν μπορείς να συνδιαλέγεσαι, αλλά πρέπει να τον κυνηγάς. Δε γίνεται να συνυπάρχεις με εκείνον, ο οποίος εκδιώκει την ίδια την ανθρώπινη φύση!
Με αφορμή αυτή τη δήλωση, ξεκίνησε μια συζήτηση μεταξύ 20άρηδων, στην οποία, για να είμαι ειλικρινής, έριχνα τις μπηχτές μου κι εγώ με τη σειρά μου. Τα πιτσιρίκια λοιπόν, υποστήριζαν ότι όταν λέει κάποιος "χτύπα τους φασίστες", εξομοιώνεται μαζί τους, διότι προβαίνει στην ίδια τακτική, δηλαδή κυνηγάει τη "διαφορετικότητα". Μάλιστα κύριοι, οι φασίστες είναι απλά Διαφορετικοί. Κατόπιν, η συζήτηση συνεχίστηκε, με σπουδαία ευφυολογήματα του τύπου "κομουνιστές και φασίστες είναι ίδιοι" και λοιπά εκπληκτικά!
Χτες λοιπόν, 9 Μαΐου, ημέρα μνήμης, ημέρα προβληματισμού, ημέρα της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ των λαών, είναι τουλάχιστον τραγικό να ακούς και να διαβάζεις τέτοια πράγματα από νέους ανθρώπους, μέλη μιας χώρας που στον Μεγάλο Πόλεμο έδωσε 1.000.000 ψυχές! Όπως συζητήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, δε φταίει η πιτσιρικαρία που έχει τέτοιες αντιλήψεις, αλλά το φασιστικό περιβάλλον στο οποίο ανατρέφεται. Φταίει το μπουρδέλο το Σχολείο και το κάθε Πανεπιστήμιο, που σκοπό έχουν να σε καναλιζάρουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και όχι να σε ξεστραβώσουν. Που έχουν μετατραπεί σε προβατοποιεία, όπως λέει και ο Νικολάκης ο Άσιμος, για να βγάζουν μαλλί και ξύγκι φτηνής ποιότητας.
Ξεστραβώστε τα παιδιά σας ρεεεεεεεεεεεεεεεεε!
Πέραν των προσωπικών σας αντιλήψεων και ιδεολογημάτων, αναρωτηθείτε ποιόν μπορεί να συμφέρει να εξισώνεται το Σφυροδρέπανο με τη Σβάστικα;! Πώς μπορούν να θεωρούνται ίδιες "χώρες", ίδια "καθεστώτα", ίδια "συστήματα" η Σοβιετική Ένωση με τη Χιτλερική Γερμανία; Είκοσι εκατομμύρια Ρώσοι, 20.000.000 και με μηδενικά για να καταλαβαίνουμε, πέθαναν για να μπορείς να έχεις αυτή τη Μικροαστική Ψευτοελευθερία σου βρε Μαλάκα γονιέ!
Ποιόν μπορεί να συμφέρει λοιπόν; Ποιόν άλλον, εκτός από εκείνους που σέ' χουν κάνει να πεις το Ψωμί Ψωμάκι σήμερα;! Πολύ βολικό δεν είναι, την ώρα που σου Γαμάνε τη Ζωή, να σε πείθουν από την παιδική ηλικία σου ακόμη ότι ο Επαναστάτης, είτε χαρακτηρίζεται κομουνιστής είτε όχι, είναι Φασίστας;! Να σε πείθουν ότι Πατριώτης είναι ο δεξιός και ο ακροδεξιός και ο απέναντι απλά Συμμορίτης;! Να σου μιλούν για Μακεδονίες και Θράκες Ελληνικές, αυτοί που έχουν δημιουργήσει Εκτρώματα σε αυτούς τους τόπους με τις πολιτικές τους, και να αποκαλούν Προδότες εκείνους, οι οποίοι όταν κρίνονταν τα σύνορα της χώρας Πολέμαγαν και δεν παραθέριζαν σε Τουριστικά Θέρετρα παίζοντας αργότερα τους ήρωες του Ελ Αλαμέιν;!
Επιτρέπεις στα παιδιά σου, στο όνομα της Ελευθερίας, χαχαχαχαχαχαχαχα, να φασιστίζει Ελεύθερα. Τα στήνεις μπροστά στις τηλεοράσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κάθε Καριόλα στις μεσημεριανές και πρωινές εκπομπές να σου παρουσιάζει με πλήρη Βιογραφικά Στοιχεία και Μυθοπλαστικό Σενάριο τη Χρυσή Αυγή! Και να σου λένε ότι το κάνουν, προκειμένου να καταλάβουν όσοι τους ψήφισαν πόσο καταστροφική επιλογή αποτελούν. Τι να καταλάβουν τα παιδιά σου ρε τρόμπα, όταν ποτέ σου δεν τους δίδαξες πως Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!! Όταν σε κάθε 28η Οκτωβρίου, τα ρωτάνε για την ουσία της επετείου και εκείνα αποκρίνονται για το ΟΧΙ του ΜΕΤΑΞΑ!!!
Σε λίγο, όταν θα τύχει να περπατάς στο δρόμο, που θα πετύχεις το Γιο σου παρέα με Συμμαθητές και Συμφοιτητές του, ξουρισμένους ή όχι, να κυνηγούν Πακιστανούληδες στα σοκάκια, μην τυχόν και παραξενευτείς. Πάρε φόρα να φουντάρεις στον Κηφισό, τον ξεροπόταμο, μπας και απαλλαγείς από το έκτρωμα-ΖΩΗ που κάνεις!!!
Τσακίστε τους Φασίστες!!!

Τσάγια!!!

8 σχόλια :: Αποπροσανατολισμένη νέα γενιά

  1. Η προσέγγισή σου είναι σαν ένα βότσαλο σε μία ολόκληρη λίμνη...οι ισορροπίες είναι λεπτές μεταξύ του μίσους και της απλής διαφωνίας...άλλωστε η διαφωνία για να υπάρξει θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο διάλογος και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο με κάποιον φασίστα...κατά την άποψή μου οι ακραίες απόψεις και επιλογές όποιες κι αν είναι αυτές τις περισσότερες φορές δεν είναι καλές! Η νέα γενιά γενικότερα μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που την έμαθε να φανατίζεται είτε το αντικείμενο που υποστηρίζει είναι ομάδα, είτε κόμμα , είτε ιδεολογία άρα ο μηχανισμός του μυαλού ενός 20άρη σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ο εξής: διαφωνώ <μισώ <πολεμώ. Ο φασισμός είναι κάτι κακό, εγώ το πολεμώ άρα εγώ έχω δίκιο και πράττω σωστά...έχουν συνυφάνει λάθος πράγματα μεταξύ τους και δεν μπορούν να κρατήσουν τις ισορροπίες...πέραν τούτου έχουν φροντίσει όλοι οι φορείς κοινωνικοποίησης ώστε να εκλαμβάνεται η έννοια του κομμουνισμού σαν τους εργάτες που θα μας πάρουν την περιουσία! Είσαι πάντα ρεαλιστικός, όσο καυστικός πρέπει και εκφράζεις απόψεις που θα πρεπε να ενστερνίζεται η πλειοψηφία των νέων και μορφωμένων ανθρώπων της κοινωνίας μας! keep going γιατί μας αρέσεις πολύ!!!! :)

  2. Hakuna Matata...το θα ΜΑΣ πάρουν την εξουσία είναι για ΓΕΛΙΑ...χιχιχιχι...δεν την ΕΧΟΥΜΕ στα χέρια μας!!!
    Πολλές φορές η βία αποτελεί μονόδρομο!!!
    Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις!!!

  3. Ωπ...λάθος!!! Σόρυ Hakuna...
    Περιουσία και όχι εξουσία έγραφες...χαχαχαχα
    Κάποιοι πρέπει να φοβούνται...σε καμία περίπτωση όμως αυτοί που είναι Φοβισμένοι από τα κανάλια!!!

  4. Νομίζω πως είσαι έξω απο την πραγματικότητα με αυτή την προσέγγιση .

    Ανώνυμος

    10/5/12, 6:00 μ.μ.

  5. Ανώνυμε...αν εννοείς σε επίπεδο έκτασης του φαινομένου, ίσως και να είμαι και πραγματικά το εύχομαι!
    Όσον αφορά, τι ακριβώς διδάσκουν στα σχολειά καθημερινά και πως διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά δε νομίζω!!!
    Εκτός κι αν εσύ δεν πέρασες από θρανία και αμφιθέατρα!!!

  6. Λοιπόν φίλε μου, καταρχήν καλησπέρα και ελπίζω να είσαι καλά.

    Σε διαβάζω αυτές τις μέρες και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Ενώ συμφωνώ με τα περισσότερα ως τοποθετήσεις, η γραφή σου έχει ένα τόνο ''τα πήρα όλα κι έφυγα''. Τώρα μπορεί να έχει ζοχαδιαστεί μέχρι εκεί που δεν αντέχεις, αλλά βλέπω ένα καθολικό αφορισμό που αυτό δεν σου δίνει δίκαιο, αντίθετα σε κάνει να δείχνεις πολύ φανατικός και δογματιστής. Όπως ας πούμε το ''την ώρα που σου Γαμάνε τη Ζωή, να σε πείθουν από την παιδική ηλικία σου ακόμη ότι ο Επαναστάτης, είτε χαρακτηρίζεται κομουνιστής είτε όχι, είναι Φασίστας;! Να σε πείθουν ότι Πατριώτης είναι ο δεξιός και ο ακροδεξιός και ο απέναντι απλά Συμμορίτης;!'' δεν είναι λιγάκι τραβηγμένο; Εσύ έτσι μεγάλωσες; Γιατί εγώ όχι. Και ας μην είμαι αριστερή. Και δεν λέω για τα θρανία αλλά για την οικογένεια και για το ψάξιμο του καθένα. Γιατί το να μην γίνεις φασίστας δεν διδάσκεται. Ο φασισμός είναι στην ζωή μας κάθε μέρα...από τον άλλον που θα σου κορνάρει ανυπόμονα μέχρι να παρκάρεις μέχρι το να σου την πέφτει το αφεντικό. Ο φασισμός είναι στην ψυχή του καθένα και αυτό ξεκινά μόνο μέσα από την οικογένεια. Και αυτό μετά δυστυχώς δεν αλλάζει. Και κάπως έτσι φτάσαμε στη ΧΑ.
    Δεν αποκλείω βέβαια και την περίπτωση να λέμε και τα ίδια πράγματα, αλλά καλέ μου αυτές τις μέρες δεν σε πιάνω.
    Ελπίζω να μην το πάρεις στραβά.
    Καλό βράδυ.

  7. Μαρία Νι...δεν παίρνω στραβά τίποτα και δεν παρεξηγούμαι!
    Δεν μπορώ να σου πω ότι έχεις άδικο...μερικές φορές είναι τόση η αγανάκτηση, που χάνω λίγο τον έλεγχο και αυτό, διότι τα ερεθίσματα είναι καθαρά από ό,τι συναντώ καθημερινά!!!
    Όταν συναντώ 20άρηδες να μου μιλάνε για τη Διαφορετικότητα του Φασίστα, τότε ομολογουμένως τα χοντροπαίρνω!
    Δεν τά' χω με την οικογένεια, επειδή εκτρέφει τέτοιου είδους νοοτροπίες στα παιδιά της, αλλά επειδή κυρίως δεν αντιδρά προκειμένου να τα προστατεύσει και να τους μεταδώσει κριτήριο σκέψης!!!
    Καλημέρα!!!

  8. Μαρία Νι...θα προσπαθήσω να είμαι ψυχραιμότερος στο εξής...να είσαι καλά!!!