Της εθνικής εξαθλίωσης

Μια συνεννόηση θα μας σώσει αδέρφια!!!
Τάδε έφη ο Σαββόπουλος, παρέα με τον πολύ Θεοδωράκη, το δημοσιογράφο όχι το Μίκυ, και τον Κούλογλου που έχει εντρυφήσει στην ανάλυση της Κοινωνίας και της Αριστεράς, σε ένα Αφιέρωμα, που αλλού, στον Μιχαλολιάκο!
Δε θα ξανασχοληθώ με τα Φασιστάκια, τουλάχιστον γραπτώς, διότι από κάποιο σημείο και μετά καταντάει καθαρή Διαφήμιση.
Αυτό που λείπει από την Ελλαδάρα μας, αυτό που λείπει από τον Φτωχό, αυτό που λείπει από τον Άστεγο, αυτό που λείπει από τον Άνεργο είναι η Εθνική, Αταξική, Πατριωτική Συνεννόηση! Μάλιστα αδέρφια. Η συνεννόηση θα μας ταΐσει, θα μας ποτίσει, θα μας ζεστάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Όχι όποια κι όποια συνεννόηση βέβαια. Εκείνη που θα καταλήγει σε Εθνική, πάντοτε Πατριωτική, Συμφωνία! Συμφωνία, μεταξύ των Χορτάτων και των Πεινασμένων! Συμφωνία, στην οποία οι πεινασμένοι θα συνεχίσουν να πεινάνε βεβαίως-βεβαίως. Απλά, θα πεινάνε κοινή συναινέσει. Θα συμφωνήσουν να  μη δουλεύουν, να μην πληρώνονται, να μη ζουν.
Αυτό επιβάλει ο Πατριωτισμός! Ο ίδιος πατριωτισμός βέβαια σπρώχνει την κοινωνία σε φασιστικές νοοτροπίες. Μερικές φορές δε με βοηθάει η μνήμη μου ρε γαμώτο! Αν ονομάζεται πατριώτης αυτός που παραθερίζει σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αυτός που γίνεται ήρωας του Ελ Αλαμέϊν, αυτός που συνεργάζεται με τους Ναζί, τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες, αυτός που υπήρξε εθνικός ευεργέτης ως Μαυραγορίτης, τότε εκείνος που έμεινε στην Ελλάδα για να πολεμήσει, να σκοτωθεί, να θυσιαστεί για την ελευθερία της πατρίδας και για μια δίκαιη κοινωνία πώς ονομάζεται; Να δεις πως το λένε, πως το λένε! Α ναι, ΠΡΟΔΟΤΗΣ!
Λοιπόν, μετά λόγου γνώσεως, δηλώνω ξεκάθαρα ότι σε αυτή τη συνεννόηση δε θα λάβω μέρος. Επίσης, αποφάσισα, ενώ μέχρι τώρα έψαχνα πανευρωπαϊκά μπας και βρω μια δουλειά που να καλύπτει τις ανάγκες μου και να απαιτεί όλα τα Κωλόχαρτα που έχω μαζεμένα, ότι θα μείνω ΕΔΩ και ας πεινάσω! Θα μείνω ΕΔΩ περιμένοντας να έρθει εκείνη η ΩΡΑ που θα σημάνει Σάλπιγγα Εξέγερσης και θα κυματίσει Παντιέρα Επανάστασης!
Τότε θα υπάρξει η Συνεννόηση μεταξύ των Πεινασμένων!

Τσάγια!!! 

0 σχόλια :: Της εθνικής εξαθλίωσης