Ρεαλισμός...

Μια διαχρονική μόδα της πολιτικής ζωής του τόπου μας είναι οι Ρεαλιστικοί Στόχοι ή αλλιώς οι Στόχοι του Εφικτού. Όσοι μας έχουν κυβερνήσει τόσα χρόνια έχουν πολιτευτεί με βάση αυτό το μοτίβο κι έτσι ακριβώς κατάφεραν να κάνουν τη διαβίωσή μας Ανέφικτη!
Για ένα πράγμα φημιζόταν η "Αριστερά" στην Ελλάδα κι αυτό ήταν ο Ρομαντισμός. Θα μου πεις τώρα, ποιά αριστερά ρε μαλάκα; Που τη βλέπεις; Σωστά ρωτάς, αλλά απάντηση δεν έχω να σου δώσω! Τώρα πλέον η αυτοπροσδιοριζόμενη σαν "Αριστερά" στο Χωριό μας μπήκε κι αυτή στο κυνήγι του Εφικτού και του Ρεαλιστικού. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης; Το γεγονός ότι ο Σύντροφος "Τσι" παρουσίασε ένα Πρόγραμμα απόλυτα Εφικτό και Ρεαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα καθόλου, μα καθόλου, Αριστερό.
Εισέρχομαι αμέσως στο προκείμενο. Έχω μια αποψάρα, για το ποιό θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή το Πρόγραμμα ενός Αριστερού Κόμματος, την οποία θα καταθέσω γραπτώς σε όσους έχουν τη διάθεση να τη διαβάσουν, προκειμένου να τη συζητήσουμε και να την αντιπαραβάλουμε με το Εφικτό του Αλέκου.
  • Πρώτη και καίρια παραδοχή, ότι η κατάσταση που βιώνουμε όλοι αποτελεί απόρροια της Ευρωπαϊκής Πολιτικής τα τελευταία 30 χρόνια. Δεύτερη παραδοχή, ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί από Ένωση των Αφεντικών να μετατραπεί σε Ένωση των Λαών, επειδή πολύ απλά έτσι χτίστηκε από τα ίδια τα Αφεντικά. Μπορεί ποτέ ένας Αφέντης να πάψει να επιθυμεί την Εξουσία του; Αν παραδεχτούμε αυτά τα δύο πράγματα, τότε ο Μόνος Δρόμος είναι η Έξοδος από την Ε.Ε.! Ο "Τσι" προτείνει τη διαπραγμάτευση και την προσπάθεια "αλλαγής" από τα μέσα. Ε λοιπόν, αυτή ακριβώς η Ευρωκομουνιστική Λογική έχει αποτύχει παταγωδώς όπου κι αν εμφανίστηκε! Θα μου πεις, είχαν Αλέξη οι άλλοι ρε; Έλα ντε!
  • Τράπεζες! Κοινωνικοποίησή τους Χτες! Δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα που θα εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις των Ελλήνων Χτες! Το νόμισμα δεν έχει σημασία. Στο κάτω κάτω, ποιά θα είναι η αξία του νομίσματός μας θα το αποφασίσουμε εμείς και όχι οι Εταίροι! Ποιός Δημόσιος Έλεγχος και ποιά Κρατικοποίηση ρε Τσίπρα! Δηλαδή, θέλουμε να Σώσουμε τους Τραπεζίτες από τα Αριστερά;!
  • Ενέργεια! Καμία απελευθέρωση στον τομέα αυτό. Εθνικός πλούτος και αγαθό είναι η ενέργεια και ο Φορέας Παραγωγής της. Παροχή των υπηρεσιών στον κόσμο σε Τιμές Κόστους για τα νοικοκυριά, τους αγρότες κ.λπ.
  • Ορυκτός πλούτος! Ποιά ΑΟΖ ρε Αλέξη;! Ποιά ΑΟΖ ρε Αλέξη;! Ποιές διμερείς συμφωνίες;! Με ποιούς;! Με όλους εκείνους που δε σε άφηναν τόσες δεκαετίες να βάλεις τρυπάνι, παρά μόνο στον πισινό σου;! Θα κλείσεις συμφωνία με τους Λύκους να φυλάνε τα Πρόβατα;! Σύναψη συνεργασίας έναντι ενός όσο το δυνατό Ελάχιστου Αντιτίμου με οποιοδήποτε Κράτος μπορεί να μας προσφέρει Τεχνογνωσία στις εξορύξεις αν δεν την Κατέχουμε και Δουλειά Μόνοι Μας Χτες! Δε μας χρειάζεται κανείς Κολαούζος!
  • Επικοινωνίες! Είτε είναι οδικές, είτε ραδιοτηλεοπτικές, είτε τηλεφωνικές και ιντερνετικές αποτελούν παροχές Κοινωνικές! Καμία ιδιωτικοποίηση! Κοινωνικοποιημένες, προκειμένου να προσφέρονται Φτηνές στον Κοσμάκη. Ποιές επανακρατικοποιήσεις ρε Αλέκο;! Θα επανακρατικοποιήσουμε τα ελλείμματα;! Ποιά σταδιακή επανάκτηση του Ελέγχου;! Πλάκα μας κάνεις;!
  • Αγροτική Παραγωγή! Επανασύνδεση λέει ο "Τσι" της παραγωγής με τις Επιδοτήσεις....χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Να δεις πώς το λέγανε μωρέ αυτό το τερατούργημα, που κατέστρεψε την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα... α ναι... Επιδοτήσεις το λέγανε Τσίπραααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!! Δε θέλουμε επιδοτήσεις, είτε αυτές είναι Συνδεδεμένες, είτε Αποσυνδεδεμένες! Παραγωγή θέλουμε Αλέκοοοο!!! Διακοπή των εισαγωγών Χτες! Αυτάρκεια σε Όλα τα Απαραίτητα, διότι Μπορούμε! Πως θα διαχειριστείς την ΚΑΠ ρε "Τσι";! Δε γίνεται! Τα τσιφλίκια τέλος! Η γη δεν μπορεί να ανήκει σε κανένα παρά μόνο στην ίδια την κοινωνία για την κάλυψη των αναγκών της!
  • Μεταναστευτική Πολιτική! Σύνορα Κλειστά Χτες! Χαρτιά σε όσους θέλουν να φύγουν! Άσυλο σε όσους δικαιούνται! Οι υπόλοιποι σπίτια τους! Εννοείται, ότι αφού φεύγεις από την Ε.Ε., αυτόματα αποχωρείς και από τη Συνθήκη Σένγκεν! Με ποιούς θα επαναδιαπραγματευτείς ρε Αλέκο;! Με εκείνους που δε σου επιτρέπουν να μετακινήσεις Μετανάστη ούτε μέχρι το απέναντι Καφενείο;! Μαλάκες είναι οι Τούρκοι που δε βάζουν τη τζίφρα τους πουθενά;!
  • Εθνική Άμυνα! Εξασφάλιση των Αμυντικών και Οχυρωματικών Έργων για τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές! Εκεί πρέπει να πέσουν τα λεφτά! Τους εξοπλισμούς ποτέ δε θα τους γλυτώσεις με αυτούς τους γείτονες που έχεις! Μπορείς όμως να Στήσεις, όπως αποδεδειγμένα φαίνεται, τη δική σου Πολεμική Βιομηχανία! Άσε τον έλεγχο και καλά στις Εξοπλιστικές Συμφωνίες. Πάντοτε θα είναι Ληστρικές, όσο θα είσαι Εξαρτώμενος! Με την Εξωτερική Πολιτική και το Κυπριακό ας ασχοληθούμε κάποια στιγμή σε άλλο άρθρο.
  • Παιδεία! Ενιαίο υποχρεωτικό σχολείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο! Πανεπιστήμια και Τεχνικές Σχολές πλήρως διαχωρισμένες ανάλογα με την έννοια της Επιστήμης και της Τέχνης! Απαγόρευση της λειτουργίας Φροντιστηρίων Χτες! Μόνο έτσι χτυπιέται η Παραπαιδεία! Ο θεσμός του Ιδιαίτερου είναι ξεχωριστό κεφάλαιο και κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για όσους έχουν τέτοια ανάγκη, αλλά η υπηρεσία πρέπει να παρέχεται σε κόστος προσιτό για όλους! Οι ιδιώτες ας τα σκάσουν να δημιουργήσουν Κέντρα Ερευνών για τους σκοπούς τους. Τα πανεπιστήμια δε θα αποτελούν πεδίο εκμετάλλευσης για κανένα!
  • Δημοκρατία! Καλή και άγια η Απλή Αναλογική. Όσο όμως οι ελευθερίες των εργαζόμενων φτάνουν μέχρι την πόρτα των Εργοστασίων να τη βράσω Σύντροφε!
  • Δημόσιο! Ποιά επανίδρυση και κουραφέξαλα ρε Αλέξη! Γκρέμισμα! Απόλυση όλων και πρόσληψη Αυτών που Πρέπει στις Θέσεις που Πρέπει! Οι περισσευούμενοι να δουλέψουν εκεί που έχουν εκπαιδευτεί όπως όλοι οι άλλοι.
  • Εργασία! Είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Δουλειά για όλους! Τις απολαβές τις βλέπεις αργότερα! Έτσι αποφεύγεις την Επιδοματική Πολιτική, στην οποία επιδόθηκες χτες Σύντροφε! Όταν δεν έχεις Ανέργους, δε δίνεις Επιδόματα! Α, και όταν λέμε Δουλειά, εννοούμε Δουλειά!
  • Βιομηχανία! Επανεκκίνηση από το μηδέν σε όλους τους τομείς. Ο Τουρισμός δε νοείται να είναι η Βαριά μας Βιομηχανία. Όσο παίζεις το παιχνίδι της ενίσχυσής του εις βάρος της Παραγωγής, απλά διαιωνίζεις το πρόβλημα! Πρώτα θα δημιουργήσεις Εθνική Παραγωγή και Βιομηχανία σε Όποιον Τομέα Μπορείς και μετά θα δεις τη Διασκέδαση και την Καλοπέραση των Επισκεπτών!
  • Διαφθορά! Ποιά Χρυσόπαιδα και μπούρδες! Σε μια νύχτα λύνονται όλα! Απόφαση μιας στιγμής είναι! Έλεγχος και Ανακλητότητα λέγεται, παρέα με την Αυστηροποίηση των Πειθαρχικών Ποινών! Όμως ρε Αλέκο, όταν βάζεις βύσμα στο Στρατό και χρησιμοποιείς τη Βουλευτική Εκλογή για να μην υπηρετήσεις, πως μπορείς να βγαίνεις Τιμητής και Εγγυητής της πάταξης της διαφθοράς;!
  • Πολιτισμός! Είναι ο μόνος τομέας που δε χρειάζεται σχέδιο. Ναι, μην εξάπτεστε! Τα θαύματα αυτού του τόπου φτάνουν και περισσεύουν για να μελετάμε και να απολαμβάνουμε για δέκα ζωές! Απλά πρόσφερε τη δυνατότητα σε όλους να το κάνουν! 
Πώς σας φαίνεται; Έτσι πρόχειρα! Σε μισή ώρα! Πώς σου φαίνεται Επαναστάτη των Καταλήψεων; Ακραίο; Έτσι πρέπει! Θα έχουμε Πόλεμο; Και; Έτσι κι αλλιώς τον ζούμε! Αυτοκτονούμε Αλέκοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ένας τέτοιος λαός όμως μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε στιγμή, διότι τότε ο Τόπος θα του Ανήκει πραγματικά!


Τσάγια!!!

0 σχόλια :: Ρεαλισμός...