Μια ταινία, ένα Σύστημα

Επειδή έχω σιχαθεί τη ζωή που ζούμε, την καθημερινότητα που βιώνουμε, τις ειδήσεις που παρακολουθούμε μας αφορούν ή όχι, είπα να το ρίξω στα "πολιτιστικά". Τρόπος του λέγειν δηλαδή, αλλά ας χρησιμοποιήσουμε τη λέξη χάριν προσωπικής Μεγάλης Ιδέας. Τόσο βαρέθηκα τους τελευταίους μήνες, που πολλές φορές πραγματικά σκεφτόμουν να το κλείσω το Ιστολόγιο να πάει στο διάολο! Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγω από το θέμα, μετά από καιρό πήρα τη συντροφιά μου και μπουκάραμε στο κοντινότερο σινεμαδάκι, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την τελευταία ταινία Μπάτμαν. Το εννοώ, δεν εννοώ τον Μίκυ Μπάτμαν, στον ηπερήρωα αναφέρομαι.
Τρεις ώρες παρά κάτι η διάρκειά της, οφείλω να πω ότι στην κατηγορία της, δηλαδή στις Ταινίες Δράσης είναι Πολύ Καλή και Εντυπωσιακή, με τις ανατροπές της και τα εφέ της, κλασική WB ταινία ρε παιδάκι μου.
Κατά τη διάρκειά της λοιπόν, παρακολουθώντας την εξέλιξη της ιστορίας, συνειδητοποίησα ότι δεν πα να Γαμιέται το Σύμπαν, δεν πα να Καίγεται η Γη, δεν πα να Μην Έχουμε στον Ήλιο Μοίρα και Μυξομάντιλο να Φτερνιστούμε, το ΣΥΣΤΗΜΑ θα προπαγανδίζει τα αναγκαία για την επιβίωση και διαιώνισή του Στους Αιώνας Των Αιώνων ΑΜΗΝ!
Ο Κακός της υπόθεσης λοιπόν, με όνομα Μπέιλ αν δεν κάνω λάθος, θέλει να καταστρέψει την Γκόθαμ Σίτυ. Απελευθερώνει του φυλακισμένους Μαφιόζους, τους οποίους ονομάζει Καταπιεσμένους, στήνει λαϊκά δικαστήρια και εκτελεί τους Καρχαρίες και τους Έχοντες, προς χάριν όπως λέει των Φτωχών και Καταφρονεμένων, στήνει μια ατομική βόμβα προκειμένου να εξοντώσει την πόλη και τον πληθυσμό της, ώστε να Ξεβρομίσει ο Τόπος! Βγαίνει μπροστά και λέει στους κατοίκους Η Πόλη Τώρα Σας Ανήκει! Ακινητοποιεί, συλλαμβάνει και εξοντώνει 3000 μπάτσους, το σύνολο των δυνάμεων καταστολής και τους κυνηγάει μέχρις εσχάτων!
Οπότε, ο Μπάτμαν σωτήρας της Πόλης, μαζί με τους Μπάτσους, νικούν εντέλει τους Τρομοκράτες και Ψυχοπαθείς επίδοξους Καταστροφείς! Κλασική εξέλιξη, που δεν ξαφνιάζει κανένα! Που κολλάει το σύστημα θα μου πεις;! Αν και πρέπει να δεις την ταινία για να μπεις στο νόημα, ας αναλύσω λίγο το σκεπτικό μου.
Πόσοι θα δουν τούτη την ταινία; Δε με ενδιαφέρει το μορφωτικό επίπεδο των θεατών, διότι νομίζω ότι η Βλακεία δεν έχει Επίπεδο, είναι Ανίκητη και Αθάνατη! Μπορώ να βεβαιώσω προσωπικά ότι ένα ποσοστό 95% των θεατών, ποσοστό το οποίο είναι επιεικές σε κάθε περίπτωση, ανάμεσα στα άλλα θα συγκρατήσουν και θα αποτυπώσουν στο κλούβιο κεφάλι τους ότι Όποιος Κινείται κατά των Κατεχόντων και Υπέρ των Εξαθλιωμένων δια της Βίας, είναι Παρανοϊκός, Παράνομος, Επικίνδυνος και Τρομοκράτης! Σκέψου το και θα δεις ότι δεν έχω άδικο.
Κάπως έτσι, ένα Ολάκερο Σύστημα σε καταπιέζει και σε εξοντώνει καθημερινά, ενώ ταυτόχρονα δε σου αφήνει περιθώριο να σκεφτείς ότι μπορείς να ζήσεις Αξιοπρεπώς, αρκεί να Καταπιέσεις τους Ίδιους τους Καταπιεστές σου!
Συγνώμη αν σου τα ζάλισα, έτσι, τροφή για ελαφρά σκέψη!

Τσάγια!!!

7 σχόλια :: Μια ταινία, ένα Σύστημα

  1. Όχι δεν έχεις καθόλου άδικο. Για παράδειγμα είσαι ΑΜΕΑ και “αντιστέκεσαι” γιατί θέλουν να σου πάρουν την πατερίτσα και το καροτσάκι να το πουλήσουν γιατί έτσι θέλουν οι κατέχοντες θεώρησε παράνομος και επικίνδυνος, έρχεται ο ΜΑΤμαν που δεν ανέχεται την αδικία με χημικά ρόπαλα και άλλα αξεσουάρ να βάλει τάξη και να νικήσουν οι καλοί!
    Καλό ξημέρομα.

  2. Δίκιο έχεις...δεν είναι δα και η πρώτη φορά που σε τέτοιου είδους ταινιούλες κρύβονται τέτοια μηνύματα (βλ. matrix revolution) , απλά συνήθως είναι λίγοι αυτοί που έχουν την ικανότητα να τα αναγνωρίζουν!!! Αν άλλωστε ήταν πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν το μυαλό τους, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε! Θεωρώ πως σε μία δημοκρατία αν τα έβαζαν οι πλούσιοι με τους φτωχούς δεν θα είχαν καμία τύχη απλά και μόνο επειδή οι πρώτοι είναι πολύ λιγότεροι από τους δεύτερους..απλά μαθηματικά...αυτά βέβαια συμβαίνουν στον ιδανικό κόσμο που ΔΕΝ ζούμε!!! Θεωρώ πως ο κακός της ταινίας δεν μπορεί να παραλληλιστεί με τον επαναστάτη που βγαίνει στους δρόμους να φωνάξει και πέφτει πάνω σε κάτι "ζαρντινιέρες" ...είναι μία ωραία παγιδούλα παρόλα αυτά γιατί πολλοί είναι αυτοί που θα το συνυφάνουν υποσυνείδητα!!! Οι αστυνομικοί όμως αν και έγινε μεγάλη προσπάθεια να παρουσιαστούν σαν ήρωες, ήταν εμφανές ότι ακόμη και λίγα λεπτά πριν την απόλυτη καταστροφή δεν πήραν καμία πρωτοβουλία και ακολουθούσαν εντολές...από ολόκληρη στρατιά μόνο 2 ξεχώρισαν...για μένα ο μόνος ήρωας στην ταινία είναι και πάλι ο Μπάτμαν ο οποίος φυσικά δεν συνδέεται με τους πολιτικούς αλλά ούτε και με τους μπάτσους..ίσως με πρόσωπα μεμονωμένα!!!!!!!!!!!
    Υ.Γ. Ε όχι και να κλείσεις το ιστολόγιο..είσαι πηγή έμπνευσης κι ελπίδας!

  3. Ψόφο στο Μπάτμαν.

  4. ψόφο?????

    ψήφο πάντως δεν ρίχνω χαχα

  5. Ανορθόγραφε...θα μπορούσε να γίνει ωραίο σενάριο!!!

  6. Hakuna Matata...κι όμως, πρόσεξε στην ιστορία που σίγουρα διάβασες ή θα διαβάσεις πως χαρακτηρίζονται και περιγράφονται οι επαναστατικές προσωπικότητες, όταν η επανάστασή τους αποτυγχάνει!!! Πρόσεξε πως βαφτίζονται και παρουσιάζονται από τους Νικητές της Ιστορίας!!!
    Με συγχωρείς, αλλά ο Μπατμαν είναι η απόλυτη ονείρωξη του κάθε Μπάτσου...όχι μόνο είναι συνδεδεμένος, ακόμη και στην ταινία, με την αστυνομία, αλλά στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα κάθε Μπάτσος θα ήθελε να μπορεί να είναι τόσο Αυθαίρετος σαν τον Μπατμαν!!! Απλά, ο Κακός για τον Μπάτσο σίγουρα θα είναι Διαφορετικός!!!

  7. Ευρυτάνα και akrat...ψόφο ΝΑΙ, ψήφο ΟΧΙ...χαχαχαααχαχα!!!