Φυλές Ελλήνων

Η νέα μόδα στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του κωλοχανείου μας ονομάζεται "Καθαρότητα της Φυλής". Βγήκε ο Βοϊδομόσχαρος και είπε "ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας, διότι για να ήταν έπρεπε και οι δυο γονείς του να είναι Έλληνες και να ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Φυλή". Την ίδια μέρα ο Γυαλαμπόβλαχος έλεγε σε άλλη εκπομπή "σέβομαι τους Δωδεκαθεϊστές, διότι πιστεύουν στην αρχαία θρησκεία των Ελλήνων". 
Καλά να τα ακούει η κυρά Κατίνα και να τα καταπίνει αμάσητα, αλλά ένας ρουφιάνος δημοσιογράφος, από όλους αυτούς που τα ακούνε καθημερινά, δεν έχει ένα δείγμα ανδρικών γενετήσιων μορίων να απαντήσει "μα καλά, τι αμόρφωτες μαλακίες είναι αυτά που τσαμπουνάτε ρε αστοιχείωτοι"!
Καταρχάς, για να ξεμπερδεύουμε με το Δωδεκάθεο, όποιος έστω για πλάκα έχει ξεφυλλίσει ένα βιβλίο αρχαίας ελληνικής μυθολογίας περί θρησκείας και θεών, λόγου χάρη του Τσιφόρου που κάνει και το καλαμπούρι του με το δικό του μοναδικό τρόπο, θα μπορέσει να αντιληφθεί ότι οι 12 Θεοί του Ολύμπου παρέα με τις δεκάδες άλλες Θεότητες της Εποχής, όχι μόνο δεν είναι αποτέλεσμα της αρχαιοελληνικής σκέψης, νόησης και θρησκοληψίας, αλλά προέρχονται από Ανατολίτικες κατά κόρον Επιρροές!
Έπειτα, στο κύριο θέμα του άρθρου, εκείνο της Φυλής, είναι δυνατό να μιλάς για Ελληνική Φυλή;;;!!! Καλά, την αναφορά σε Ευρωπαϊκή Φυλή δεν τη σχολιάζω καν. Ποιά φύλα απαρτίζουν το σημερινό Έθνος των Ελλήνων; Χιλιάδες χρόνια πριν λοιπόν, 4 διαφορετικά φύλα ή αλλιώς φυλές κατοίκησαν ετούτο τον τόπο και συνέθεσαν στον ένα ή τον άλλο βαθμό τους Έλληνες.
Στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι ελληνικές συμμαχικές δυνάμεις περιγράφονται με τρία διαφορετικά ονόματα: Αργείοι, Δαναοί και Αχαιοί, και όλα με την ίδια έννοια. Από τα παραπάνω ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται 170 τουλάχιστον φορές, ο δεύτερος 148 και ο τρίτος 598 φορές.
Οι Αργείοι είναι ένας πολιτικός όρος που προέρχεται από την αρχική πρωτεύουσα των Αχαιών, το Άργος. Οι Δαναοί είναι το όνομα που αποδίδεται στη φυλή που εξουσιάζει αρχικά την Πελοπόννησο και την περιοχή κοντά στο Άργος. Αχαιοί ονομάζεται η φυλή που, ενισχυμένη από τους Αιολείς, κυριάρχησε πρώτη στα ελληνικά εδάφη, επικεντρωμένοι γύρω από την πρωτεύουσά τους, τις Μυκήνες.
Η ανάπτυξη μυθολογικών γενεαλογιών από επώνυμους ιδρυτές, πολύ αργότερα μετά τη μετανάστευση προς τα νότια Αχαιών, Ιώνων, Αιολέων και Δωριέων, επηρέασε το πώς αντιμετωπίζονταν οι βορειότερες φυλές. Κατά τον Τρωικό Πόλεμο, οι Ηπειρώτες, οι Μολοσσοί και οι Μακεδόνες δε θεωρούνταν Έλληνες, καθώς οι λαοί με αυτές τις ονομασίες δεν ήταν τότε παρά μια μικρή φυλή στη Θεσσαλία, μέλος της οποίας ήταν ο Αχιλλέας. Ωστόσο, ακόμα κι όταν η ονομασία επεκτάθηκε, καλύπτοντας όλους τους λαούς νότια του Ολύμπου, οι βορειότεροι λαοί με τις ίδιες ρίζες δεν αποκαλούνταν έτσι. Ένας λόγος ήταν η άρνησή τους να συμμετάσχουν στους Περσικούς Πολέμους. Ωστόσο, αντιπρόσωποι των φυλών αυτών είχαν γίνει δεκτοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και διαγωνίστηκαν μαζί με άλλους Έλληνες. Ο Θουκυδίδης αποκαλεί βαρβάρους τους Ακαρνάνες, τους Αιτωλούς, τους Ηπειρώτες και τους Μακεδόνες, αλλά το επιχειρεί σε καθαρά γλωσσικό πλαίσιο. Όταν ο ρήτορας Δημοσθένης αποκαλεί τους Μακεδόνες χειρότερους από βαρβάρους στον Γ' Φιλιππικό, το κάνει με σεβασμό στον πολιτισμό τους, ο οποίος απλώς δε συμβαδίζει με τα κοινά ελληνικά πρότυπα. Από την άλλη πλευρά, ο Πολύβιος θεωρεί τις φυλές της δυτικής ΕλλάδαςΗπείρου και Μακεδονίας αμιγώς ελληνικές.
Το πρώτο πράγμα που οι ελληνικές φυλές παρατήρησαν ήταν το γεγονός της διαφορετικότητας στην ομιλία με τους γειτονικούς λαούς. Στο γεγονός αυτό βασίζεται ουσιαστικά και ο χαρακτηρισμός βάρβαρος ("barbarian"), ο ομιλών ξενική γλώσσα ως προς τους Έλληνες. Ο όρος «βάρβαρος» θεωρείται ότι προέρχεται από τη προσπάθεια απόδοσης της ξενικής αυτής ομιλίας, βάσει της ερμηνείας των παραγόμενων ήχων (bar-bar), που έφτανε στα αυτιά των διαφόρων ελληνικών φυλών ως κάποιο είδος ψευδισμού.
Η διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και βαρβάρους διήρκεσε μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ. Ο Ευριπίδης θεωρούσε λογικό να κυριαρχήσουν οι Έλληνες στους βαρβάρους, γιατί οι πρώτοι προορίζονταν για ελευθερία, ενώ οι δεύτεροι για σκλαβιά . Ο Αριστοτέλης κατέληξε στο συμπέρασμα πως "η φύση ενός βαρβάρου κι ενός δούλου είναι ένα και το αυτό". Η φυλετική διαφοροποίηση άρχισε να ξεθωριάζει με τη διδασκαλία των Στωικών, που δίδασκαν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο Θεό κι έτσι από τη φύση τους δεν μπορεί να υπάρχει ανισότητα μεταξύ τους. Με τον καιρό, η ονομασία Έλληνας έγινε σημάδι διανόησης κι όχι καταγωγής, όπως είπε κι ο Ισοκράτης.
Οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφεραν την ελληνική επιρροή στην Ανατολή, "εξάγοντας" τον ελληνικό πολιτισμό και μεταβάλλοντας την εκπαίδευση και τις κοινωνικές δομές των περιοχών αυτών. Ο Ισοκράτης ανέφερε στον Πανηγυρικό του: "οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι"Ο Ελληνιστικός πολιτισμός είναι η εξέλιξη του κλασικού αρχαιοελληνικού πολιτισμού με παγκόσμιες προοπτικές. Παρομοίως, η ονομασία Έλληνας εξελίχτηκε από μια εθνική ονομασία σε έναν πολιτιστικό όρο, που υποδήλωνε κάποιον που διήγαγε τη ζωή του σύμφωνα με τα ελληνικά ήθη.

(Πηγή:Wikipedia)
Αχαιοί, Ίωνες, Αιολείς και Δωριείς λοιπόν οι 4 κυριότερες φυλές των Ελλήνων, χώρια όλοι οι υπόλοιποι. Ας μη συζητήσουμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 1500 χρόνια μέχρι να καταλήξουμε στο σημερινό έθνος των Ελλήνων. Πως μπορείς ρε μπετόβλακα να μιλάς για καθαρότητα και μοναδικότητα της Ελληνικής Φυλής;;;!!! Από το δημοτικό ξέρεις, εάν πήγες βέβαια, ότι ο αριθμός 4 είναι μεγαλύτερος του 1 (4>1).
Τι συνέδεε ουσιαστικά τις διάφορες φυλές; Η κοινή, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό γλώσσα και ομιλία, τα ήθη και τα έθιμα! Πως από αυτή την ερμηνεία, καταλήγουμε στο καθάριο αίμα;! 
Και γω να κάνω το νοητικό άλμα και να πω, ναι, πράγματι υπάρχει Μία Φυλή. Είναι ποτέ δυνατό εσύ που μπουρδολογείς στα δελτία ειδήσεων, φυσιογνωμικά να είσαι απόγονος-εκπρόσωπος της Ελληνικής Φυλής;;;!!! Θα μας τρελάνετε;;;!!!

Τσάγια!!!

6 σχόλια :: Φυλές Ελλήνων

  1. 1+1=11 για πολλους οτι και αν πουμε

  2. ένας αχταρμάς οι απόψεις τους

    για απελπισμένους τύπους χωρίς παρών...

  3. μωρέ καλά τα λες, αλλά λες "αυτά" τα ... πράματα, ξέρω 'γω να μην βρίζω..., να ξέρουν ανάγνωση; αλλά άντε πες και ξέρουν, θαρρείς πως έχουν κριτική σκέψη να αξιολογήσουν τι συμβαίνει; εδώ δεν έχουν καν σκέψη...

  4. salot sor...σε λίγο θα ξαναγράψουνε την αριθμητική!!!

  5. akrat...δυστυχώς, όπως φαίνεται θα έχουν και μέλλον!!!

  6. Ξύλινος Ιππότης...αυτή σου η παρατήρηση πρέπει να απευθυνθεί στο 1 μύριο Έλληνες που θα τους ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές...ή μήπως νομίζεις ότι θά' ναι λιγότεροι;;;!!!