Ο μηδενισμός...χαρακτηριστικό του ΒΛΑΚΑ.

Θυμάμαι σε νεαρότερη ηλικία, τότε που οι μεγαλύτεροι σου λένε συνεχώς "είσαι μικρός, δεν ξέρεις" ή "θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις", πολλές φορές παρακολουθούσα συζητήσεις διαφόρων αντικειμένων μεταξύ συγγενών, γνωστών και φίλων χωρίς να καταλαβαίνω τις περισσότερες φορές το νόημα.

Έπειτα, λόγω σχολικών υποχρεώσεων και πολύ αργότερα λόγω εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων έκανα κομμάτι της καθημερινότητας και του ελεύθερου χρόνου μου τα βιβλία, τα ντοκυναντέρ, τις ενημερωτικές εκπομπές και βεβαίως τη συμμετοχή σε κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις με πολύ πάθος βεβαίως βεβαίως.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν που σκέφτομαι αυτές τις σκηνές, ομολογώ ότι σε όλες μα όλες υπήρχε κάποιος που αποκρινόταν εντελώς ισοπεδωτικά λέγοντας πως αυτά που άκουγε, διάβαζε κ.λπ. ήταν λόγου χάρη "ανοησίες" κι έπειτα ακολουθούσε ο χείμαρρος της αποψάρας του.

Όταν είσαι παιδί είναι λογικό να εντυπωσιάζεσαι από τον τρόπο και την ευκολία που ο εκάστοτε τέτοιος τύπος μπορεί να εκμηδενίζει τα πάντα. Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται απλώς για ΒΛΑΚΕΣ που έτυχε να σε περιτριγυρίζουν.

Για βλάκες, οι οποίοι ό, τι δεν μπορούν να κατανοήσουν προσπαθούν να το κουρελιάσουν. Αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να φέρουν κάθε κατάσταση στο επίπεδό τους ή να αλλάξουν πολύ εύκολα το θέμα προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό το μέγεθος της βλακείας τους.

Η δυστυχία είναι ότι όλοι αυτοί οι βλάκες κυριολεκτικά μας έχουν κατακλείσει. Βρίσκονται παντού, επιπλέουν σαν τους φελλούς και διαιωνίζονται με ρυθμούς ασύλληπτους. Στην πολιτική, στις υπηρεσίες, στη διασκέδαση, στον πολιτισμό, στη διπλανή πόρτα. Δεν πα να παιδεύεσαι και να ωρύεσαι για την εξάπλωση όλης αυτής της βλακείας γύρω σου. Τσάμπα σκοτώνεσαι! Όπως έχει πει κάποιος σοφότερος από την αφεντιά μου, "η βλακεία είναι ανίκητη και αθάνατη".

Ο ΒΛΑΚΑΣ βέβαια θα απαντούσε: "ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ"!

Τσάγια!!!

2 σχόλια :: Ο μηδενισμός...χαρακτηριστικό του ΒΛΑΚΑ.

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  2. Οι βλακες μας εχoυν οντως κατακλυσει και ειναι ασταματητοι...