Όταν διαφεντεύει η παράνοια...

Ο Γιωργάκης είναι δοσίλογος, προδότης, επικίνδυνος, τυχοδιώκτης και όλα τα σχετικά επίθετα. Μάλιστα, καμία αντίρηση! Πόσο τραχανάδες και ρουφιάνοι όμως είστε όλοι όσοι τα λέτε και πόσο ηλίθιοι και ζωντόβολα όσοι τα πιστεύετε; Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι αποτυγχάνει το υπαρκτό ή ανύπαρκτο σχέδιο του Γιωργάκη; Ποιός αστός ή μικροαστός πολιτικός εκπρόσωπος της σαπίλας αυτού του τόπου θα θέλατε να τοποθετηθεί στη θέση του; Θα άλλαζε κάτι;

Μεγάλο ατόπημα λέει η πολιτική ελίτ, τρομάρα της, της χώρας η πρόταση για δημοψήφισμα. Και κυρίως το ερώτημα που τίθεται: Ευρώ ή δραχμή! Κίνηση καταστροφική και παντελώς παράλογη! Αν σκεφτεί ο μπαρμπα-Μήτσος και η κυρά-Χαρίκλεια δηλαδή αυτή τη στιγμή τί θέλουν, ευρώ ή δραχμή, πιστεύει κανείς ότι θα τους απασχολήσει περισσότερο από 30 δεύτερα; Έχει καμιά σημασία για εκείνον που πεινάει, αν η τσέπη του θα είναι άδεια από ευρώ ή δραχμές; Μήπως, έχει καμιά σημασία ακόμη και για εκείνον που πλούτιζε παλιότερα με δραχμές κι έπειτα με ευρώ, αν θα συνεχίζει να πλουτίζει ξανά με δραχμές;

Έδωσε το σύρμα, λοιπόν, ο Γιωργάκης του επιβαλόμενου πανικού και ξεκίνησαν όλα τα παπαγαλοκάναλα και οι σταθμοί την τρομοκρατία για την επόμενη μέρα του λαού και της χώρας, για το σκοτάδι που έρχεται και για την απώλεια του φωτός του αληθινού, που στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται δανειακή σύμβαση.

Και γω επειδή είμαι βαλτός, βάζω εδώ και τώρα στοίχημα, ότι σε αυτό το διαμορφωμένο κλίμα χάους που δημιουργείται, σε ελάχιστο πραγματικό ή πολιτικό χρόνο και η σύμβαση θα έχει επικυρωθεί και οι τράπεζες θα έχουν ξαναδιασωθεί, αφού αυτός είναι πάλι ο στόχος, και το ευρώ θα βασιλεύει. Ταυτόχρονα, ο μπαρμπα-Μήτσος και η κυρα-Χαρίκλεια θα εξακολουθήσουν να πεθαίνουν της πείνας και συννάμα να είναι χεσμένοι όσο ποτέ από το ενδεχόμενο να τους διώξουν οι Ευρωπαίοι εταίροι από τη σωτήρια Ευρωζώνη.

Και τι να γίνει διαφορετικό, ρωτάνε οι δημοσιογραφάρες, αφού δεν υπάρχει μέλλον μακρυά από την Ε.Ε. για τη χώρα; Ας προτείνω εγώ λοιπόν τι να γίνει!

Πρώτον, κλείνουν τα σύνορα!
Δεύτερον, αποχωρεί η χώρα από τη συνθήκη Σένγκεν και δίνει χαρτιά να ταξιδέψουν όπου γουστάρουν όλοι οι μετανάστες!
Τρίτον, απαγορεύονται δια νόμου όλες οι εισαγωγές όλων των προϊόντων!
Τέταρτον, επαναλειτουργεί η αγροτική οικονομία της χώρας, μακρυά από οποιαδήποτε ΚΑΠ, με στόχο την αυτάρκειά της σε όλα τα αναγκαία τρόφιμα!
Πέμπτον, δεν πληρώνουμε κανέναν, διότι δε χρωστάμε σε κανέναν!
Εκτον, επαναλειτουργούν εργοστάσια, νταμάρια, λατομεία, ορυχεία, λιμάνια κ.λπ. που έκλεισαν ετσιθελικά για λόγους και καλά κόστους, ενώ στην πραγματικότητα η υποτέλεια στα αφεντικά μας ήταν η πραγματική αιτία!
Έβδομον, δημιουγείται πραγματική βαρειά βιομηχανιά, είτε αυτή ονομάζεται ναυτιλία, είτε γεωργία, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ο τουρισμός!
Όγδοον, η χώρα γίνεται παραγωγική, γιατί αυτός είναι ο προορισμός της και αυτή η δυνατότητά της και όχι χώρα υπηρεσία!
Ένατον, εφαρμόζεται εθνικό σχέδιο για την κάλυψη των αναγκών του λαού και της χώρας και όχι των ντόπιων και ξένων καρχαριών, που πρέπει να περιλαμβάνει εθνικοποιημένη-κοινωνικοποιημένη εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών!
Δέκατον, η εξασφάλιση όλων των παραπάνω επιτυγχάνεται από τον ίδιο το λαό, ο οποίος αναλαμβάνει να προστατεύσει το μέλλον του ακόμη και με την ίδια του τη ζωή!

Αυτός ο δεκάλογος για μένα ονομάζεται Σοσιαλισμός και για να εφαρμοστεί πρέπει, δυστυχώς,  να χυθεί αίμα. Και λέω δυστυχώς, γιατί κανένας επαναστάτης ή ανθρωπιστής ή όπως θέλετε να τον βαφτίσουμε δεν επιθυμεί να χάνονται ζωές! Σκεφτείτε όμως λίγο, αν βρισκόταν ένας τύπος που όλο αυτό το σχέδιο το ονόμαζε Βαγγέλη, προκειμένου να μην υπάρχουν αγκυλώσεις, πόσο άσχημο ακούγεται;

Βέβαια, οι παπαγάλοι αμέσως θα πουν, πω πω τι μας περιμένει, θα μας απομονώσουν, αυτά είναι ανεφάρμοστα κ.λπ.

Τι φοβάσαι μπαρμπα-Μήτσο; Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα; Τουλάχιστον θα έχεις περισώσει ό, τι σώζεται από την αξιοπρέπειά σου και πραγματικά θα μπορείς να αυτοαποκαλείσαι Πατριώτης!

Χτες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, τώρα είναι η στιγμή!

Τσάγια!!!


2 σχόλια :: Όταν διαφεντεύει η παράνοια...

  1. Ο δεκάλογός σου είναι πολύ σοσιαλιστικός για μια σοσιαληστρική παράταξη.

  2. Tiktos...Θα έρθει η ώρα που θα σκοτωθούν αυτοί που πρέπει πολύ πολύ σοσιαλιστικά αδεφέ μου!