Φιλανθρωπία

Τέτοιες μέρες, είσαι πραγματικά περικυκλωμένος από όλων των λογιών τους προβεβλημένους φιλάνθρωπους!
Οι ποδοσφαιρικές επαγγελματικές ομάδες, σύσσωμες επισκέπτονται τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα που έχουν ιδρύσει τα ακόμη πιο φιλάνθρωπα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, προκειμένου "να προσφέρουν χαρά στους άπορους και στους ασθενείς", όπως αναφέρουν και οι αντίστοιχοι τίτλοι σε εφημερίδες και δελτία ειδήσεων.
Οι κυρίες κυρίες, σύζυγοι μεγαλοκαρχαριών και συνήθως καμιά τριανταριά χρόνια νεότερες από τους ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ του έθνους και της πατρίδας, αφού "ο έρως χρόνια δεν κοιτά", παρίστανται σε εκδηλώσεις προς τιμή τους, όπου παραδίδουν επιταγές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Οι πετρελαιάδες, οι εργοστασιάρχες και οι παρέες τους, το αντικείμενο ενασχόλησης και κερδοφορίας των οποίων με δική τους ευθύνη καθημερινά "βιάζει" τη φύση, το περιβάλλον και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, προσφέρουν παχυλά ποσά, όχι μόνο σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, αλλά και σε αντικαρκινικούς φορείς. Τώρα, τι κι αν το ΚΕΡΔΟΣ τους αποτελεί των ΠΗΓΗ εμφάνισης και εξάπλωσης της επάρατου;!
Η Ελλαδάρα μας...αυτή η χώρα των Φιλάνθρωπων...που την αποτελούν τόσα Τίμια Καθάρματα!
Η χώρα, που όσο περνούν τα χρόνια έχει ανάγκη ακόμα περισσότερους τέτοιους Καλοθελητές, διότι είναι η ίδια τόσο μα τόσο ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ!
Η χώρα, στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της οποίας βρίσκονται ίσως και αυτή τη στιγμή που γράφω ή διαβάζετε οι Θαυμαστοί ν(Δ)εολαίοι του Σαμαρά, ώστε να προσφέρουν φαΐ στους πεινασμένους. Τώρα, τι κι αν όλοι αυτοί φροντίζουν καθημερινά σε σχολεία, πανεπιστήμια και φορείς, ώστε να πληθαίνουν ΕΚΘΕΤΙΚΑ οι τελευταίοι;!
Η φιλανθρωπία, λοιπόν φιλαράκια, αποτελεί το πάπλωμα της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ! Εκεί, όπου βασιλεύει η λαμογιά, ο κανιβαλισμός, η νόμιμη και ηθική υπερκερδοφορία. Εκεί, όπου ο νόμος του ισχυρού αποτελεί ευαγγέλιο, λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους με συνείδηση αλλά για ψάρια στον ωκεανό που "το μεγάλο τρώει το μικρό". Εκεί, όπου εξαθλιώνονται τα όποια εναπομείναντα ψήγματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η ευχή μου λοιπόν για τα Χριστούγεννα είναι να πετάξουμε κυριολεκτικά στα σκουπίδια όλους τους Φιλάνθρωπους!

Τσάγια!!!

3 σχόλια :: Φιλανθρωπία

  1. Καλησπέρα σου φίλε και ημισυνονόματε.
    Πρώτα τις ευχές μου για καλύτερες μέρες, που όμως ξέρω ότι γι΄αυτές χρειάζεται πολύ κουπί.
    Ας είναι όμως τούτες τις μέρες να τις περάσεις χαλαρά, με αγάπη και με χαμόγελα,καλή συντροφιά και ένα ποτηράκι παραπάνω.
    Για τις επόμενες μέρες καλό είναι να πάρουμε νερό μαζί μας, γιατί κατά πως λέει και ο ποιητής το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία.
    Τούτοι, που τα "κουρέλια που σέρνονται" είναι δικό τους δημιούργημα, που στα κολαστήρια των επιχειρήσεών τους εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζόμενων, που πλουτίζουν από τον κάματο μας, έρχονται μετά με τα καλά τους,φτιασιδωμένοι ψεύτες και υποκριτές και με τον δικό μας πλούτο δίνουν παραστάσεις.
    Αυτά τα άθλια κινούμενα σχέδια οι καρικατούρες.
    Τι να πω και γω, θυμωμένη έχω παρόμοια ανάρτηση απ΄αφορμή την εμφάνιση της "Πρέσβειρας καλής θέλησης" στην Κοκκινιά,μαζί με το κονκλάβιο και τους αυλικούς της.

  2. Η ξανθούλα έκανε προ πολλού την φιλανθρωπία της: Κάθισε και την πήδηξε ο Μίνωας. Πολύ πονόψυχη αυτή η κοπέλα. Αφού κάθεται και την πηδάει ακόμα ο Μίνωας... και τα άλλα "ζώα".

  3. blackbedlam...όσο δεν έρχεται η ώρα να πάρουν όλοι αυτοί ό, τι πραγματικά τους αξίζει, μπορούν να κάνουν ό, τι τους καπνίσει χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα!!!
    Θά' ρθει η ώρα τους!!!

    ΟΧΙά...η ξανθούλα αποδεικνύει πόσο έυκολα μπορεί κανείς να γίνει Φιλάνθρωπος...με ένα απλό άνοιγμα των ποδιών!!!