Aleksis 2008 HD

Υψηλής ευκρίνειας μοντελάκι. Όχι, παίζουμε! Συνέντευξη του κυρίου κυρίου Τσίπρα, κατά το ιστορικό για την Κοιλιοδουλεία μας έτος 2008, στους Schooligans! Ολόκληρη η κουβεντούλα στο εξής link: http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=566&Itemid=28 Παραθέτω αποσπάσματα. Κουνήστε έναν υπέροχο φραπέ με παγάκια, τοποθετήστε το καλαμάκι στα χειλάκια σας και καθήστε αναπαυτικά στο καναπεδάκι σας, μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας, και αναγνώστε αυτό το ελαφρύ ευφυολόγημα!
Δεν ανησυχείς μήπως πεις καμιά βλακεία;
Ε, ανησυχώ, αλλά τι να κάνω; Το χειρότερο είναι όταν στήνουν μπροστά σου μια κάμερα και πρέπει να κάνεις μια δήλωση. Όσο πιο χαλαρός είσαι, τόσο καλύτερη ατάκα θα πεις. Αν το προετοιμάσεις πολύ, στο τέλος θα μπερδευτείς.

Γι' αυτό σε πάω ρε "Τσι". Την έχεις πιάσει την Κεντρική Ιδέα, όπως λέγαμε στα "Κείμενα" στο σχολειό, της αντίληψης του Έλληνα. Δώσε του Ατάκα, δώσε του Παπατζιά, δώσε του Πονηριά και πάρε του, όχι μόνο την ψήφο και την ψυχή, αλλά και τα σώβρακα!
Τα πρωινάδικα σε φωνάξανε; Η Μενεγάκη, ο Αρναούτογλου…;
Καλά, αυτοί εννοείται. Και επειδή δεν πήγα, έβγαλα μια εικόνα προς αυτό τον κόσμο ότι είμαι πολύ σνομπ απέναντί τους.

Αχ καλέ, κρίμα. Δεν πειράζει Σύντροφε, δεν πειράζει! Θα έχεις την ευκαιρία σου ξανά μετά τις εκλογές!
Σε άκουσε (ο κόσμος) ή απλά σε κοίταξε; Αν αυτά που λες τα έλεγε ένας 50χρονος κι όχι ένας 33χρονος θα είχαν τον ίδιο αντίκτυπο;
Ενδιαφέρουσα ερώτηση… Δε με συμφέρει η απάντηση που θα σας δώσω, αλλά ναι, παίζει ρόλο η ηλικία μου. Παίζει όμως ρόλο και το τι λες.

Και εγώ να προσθέσω ότι παίζει ρόλο και ποιούς συμφέρουν αυτά που λες!
Με τόσο θόρυβο πια γύρω απ’ το όνομά σου, κινδυνεύεις καθόλου να την ψωνίσεις;
Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, ναι. Αλλά νομίζω ότι αν ήταν να την ψωνίσω, θα την είχα ήδη ψωνίσει. Περισσότερο κινδυνεύω από κάτι άλλο: να μην έχω πια χρόνο για τον εαυτό μου. Από τότε που έγινα Πρόεδρος ψάχνω χρόνο να πάω μια βόλτα, να διαβάσω ένα βιβλίο, να παίξω μπάλα…

Ποτέ δεν είναι αργά "Τσι"! Άλλωστε σε λίγο, εκτός από το πορτρέτο του Τσε πίσω από το γραφείο, θα κρεμάσεις και τη μουτσούνα σου. Αφού σε κάθε εποχή υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες που διαδραματίζουν καίριο ρόλο και Εσύ Είσαι Μία από Αυτές!
Παίζετε ποτέ Συνασπισμός-ΚΚΕ (μπάλα σε 5*5);
Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά φοβόμαστε το σκληρό παιχνίδι και τις πολλές αποβολές! (γέλια) …Αυτό είναι, λοιπόν, το στοίχημα για μένα: να μη χάσω τον εαυτό μου μέσα στον ρόλο του Προέδρου. Είδα πρόσφατα κάποια δημοσιεύματα «Τι θέλει να μας πει ο Τσίπρας που κυκλοφορεί με τη μηχανή;». Τι να κάνω ρε παιδιά; Και πριν με τη μηχανή κυκλοφορούσα. Να κυκλοφορώ με λιμουζίνα;

Τώρα όμως Αλέξη που έγινες Aleksis, πάει και η μηχανή! Μόνο κάτι μερσέντες εμφανίζονται. Άλλωστε, δεν μπορείς να εμφανίζεσαι όπως νά' ναι σε Κυκλώματα και Οίκους!
Άσχετο: Χίλαρι ή Ομπάμα;
Ομπάμα, αλλά χωρίς αυταπάτες...

Σωστά, οι αυταπάτες είναι μόνο για τύπους αντισυμβατικούς σαν τον Σαρκοζί και φιλέλληνες σαν τον Ολάντ!
Ο Ψωμιάδης που ντύνεται Ζορό, πώς σου φαίνεται;
Καλά, ο Ψωμιάδης είναι μια cult φιγούρα της πολιτικής ζωής

Πιστεύεις ότι είναι και επικίνδυνος με τις απόψεις που εκφράζει; Κοίταξε, είναι σίγουρα μια εκδοχή του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας. Παλιά πίστευα ότι είναι επικίνδυνος. Τώρα νομίζω ότι έχει μετατραπεί σε έναν γραφικό τύπο που μπορεί να ντύνεται Ζορό, να τραγουδάει σε εκπομπές, να καβαλάει τη μηχανή χωρίς κράνος…
Το ότι δε φοράει κράνος το θεωρείς ένα είδος αλαζονείας;
Όχι μόνο αλαζονείας, αλλά κι ένα είδος απύθμενου εγωκεντρισμού. Θέλει όχι μόνο να γράφει τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά και να τον βλέπουν, να τον αναγνωρίζουν στον δρόμο. Εγώ ένας απ’ τους λόγους που φοράω πλέον πάντα το κράνος είναι ότι, ρε παιδάκι μου, θέλω να περνάω και λίγο απαρατήρητος, να μη με αναγνωρίζουν. Διότι δε σου κρύβω ότι παλιότερα, όταν ήμουν πιτσιρικάς, κι εγώ καμιά φορά δε φορούσα κράνος, ιδίως το καλοκαίρι που ‘χε ζέστη. Τώρα δεν το κάνω. Ενώ ο Ψωμιάδης θέλει να φαίνεται διαρκώς.
Γεια σου Προεδράρα Σταρούμπα! Φταίει μετά ο Παναγιώτης της Ελλάδας που σε λέει Θαθανδρέου;!
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μαθητές κάνουν κατάληψη για να χάσουν μάθημα.
Ναι, το ξέρω. Ακόμα κι έτσι όμως να γίνεται, αν το αποφασίζει η πλειοψηφία, είναι κι αυτό μια πολιτική πράξη. Το να θες να χάσεις μάθημα κάτι σημαίνει.
Τι δεν καταλαβαίνω; Βοηθήστε με σας παρακαλώ!
Σκονάκια έκανες;
Ναι, κλασικά. Και στο σχολείο, αλλά και στο Πολυτεχνείο όπου είχα μπει Πολιτικός Μηχανικός. Τολμώ να το πω!
Ο τολμών νικά!
Και τι σ’ έκανε να φύγεις από την ΚΝΕ;
Έφυγα στην Τρίτη Λυκείου. Η αλήθεια είναι ότι είχα λόγους να φύγω πολύ νωρίτερα. Έβλεπα ένα συντηρητικό τρόπο σκέψης και μια «καθοδήγηση» που δεν ήταν κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου. Επειδή, όμως, είμαι γενικά ανεκτικός και υπομονετικός, έφυγα το ’91 όταν διασπάστηκε ο σημερινός Συνασπισμός από το ΚΚΕ.
Συγνώμη, αλλά αν πρέπει να φύγεις όταν γίνεται μπραφ μαζί με το μπούγιο, μάλλον σημαίνει ότι κάτι λείπει από τα παντελόνια!
Συμφωνείς με την αποποινικοποίηση του χασίς;
Ναι, βέβαια.

Έχεις δοκιμάσει εσύ χασίς;
Όχι, δεν έχω δοκιμάσει, γιατί εγώ σαν άτομο έχω μια φοβία με τα drugs, φοβάμαι τις επιπτώσεις τους. Αλλά πολύ συχνά έχω βρεθεί σε παρέες που πίνουν και ακόμα και τώρα βρίσκομαι. Δε ζω σε γυάλα.
Συμφωνείς με την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας;
Συμφωνώ με την κατάργηση του στρατού. Να καταργηθούν όλοι οι στρατοί.
Και μέχρι να γίνει αυτό;
Μέχρι να γίνει, είμαι υπέρ της ισόχρονης κοινωνικής θητείας. Αντί να πηγαίνεις στρατό, να μπορείς να προσφέρεις κοινωνικές υπηρεσίες.
Εσύ όταν πήγες στρατό, είχες βάλει βύσμα;
Ναι, είχα βάλει. Είχα έναν γνωστό, Πασόκο εκείνη την εποχή, τον οποίο τον πήρα τηλέφωνο για να κάνει κάτι και αυτός τα ‘κανε χειρότερα. Καλύτερα ήμουν πριν το βύσμα!
Κακοπέρασες;
Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ’ έπιανες από τη μύτη, θα έσκαγα. Στο τέλος, όμως, στάθηκα τυχερός. Είχα βρει έναν νόμο που είχε βγάλει τότε ο Τσοχατζόπουλος που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Κατέβηκα, λοιπόν, στις εκλογές -ήμουν ο πρώτος οπλίτης στην ιστορία του ελληνικού στρατού που είχε γίνει υποψήφιος βουλευτής. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι εκεί που χρώσταγα έξι μήνες για ν’ απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις! Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής κι από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δε μου βαράγανε!
Φοβερό!
Έτσι είναι στον στρατό μωρέ…
Τιμή και Δόξα στο Έθνος των Μαστούρηδων Ρουφιάνων! Πες μας τι πίνεις, εσύ και δε μας δίνεις!
Φοβίες έχεις;
Φοβάμαι τα αεροπλάνα. Είναι κάτι που το έχω πολεμήσει πάρα πολύ.
Πες το ρε Πρόεδρε! Και αναρωτιόμουν τι δεν πάει καλά με τις μαλακίες που λες στα ταξίδια!
Μουσική ακούς;

Ακούω έθνικ μουσική. Μου αρέσει πολύ η Cesaria Evora.
Από Έλληνες μουσικούς;
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Χατζιδάκι, Θεοδωράκη;

Ε καλά, αυτοί είναι κλασικοί.
Ποιον προτιμάς;
Νομίζω προτιμώ τη μουσική του Χατζιδάκι και τη δράση του Θεοδωράκη. Ο Θεοδωράκης έκανε ταυτόχρονα μουσική, αντίσταση, πολιτική…
Αυτά είναι! Γι' αυτό η σοβαρή κριτική εκ μέρους μου σταματάει, όχι σε αυτό, στο προηγούμενο άρθρο. Αν έχεις πρότυπο δράσης το Μίκυ...
Υπάρχει κάτι που πίστευες στα 16 σου και αποδείχτηκε πλάνη;
Ναι, στα 16 διάβαζα Μαρξ και πίστευα ότι κάποια στιγμή ο καπιταλισμός θα σταματήσει και θα πάμε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της κοινωνίας που είναι ο σοσιαλισμός. Για μένα ήταν νομοτελειακό αυτό. Πίστευα ότι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο θα σταματήσει.
Διαψεύστηκες;

Ναι, διαψεύστηκα. Τώρα ξέρω ότι δεν υπάρχει νομοτέλεια. Μπορεί να γίνει, μπορεί και να μην γίνει.

Εγώ εδώ στο τέλος, θα ρώταγα, συγνώμη μπορείς να μας πεις Ποιός είναι ο Μάρξ και τι σημαίνει Νομοτέλεια;


Με τις υγείες σας!

Τσάγια!!! 

4 σχόλια :: Aleksis 2008 HD

  1. Τελικά δεν θα την γλυτώσει τη μπάτσα ο μπούλης. Κάπου θα συναντηθούμε, δε μπορεί!

  2. Y.Γ:
    Οι σχολιασμοί σου στο κείμενο πραγματικά απίστευτοι. Ειδικά το φινάλε όλα τα λεφτά.

  3. Υ.Γ2: (Μου την έδωσε το αγάμητο τώρα και δεν είναι κοντά να το βαρέσω γι αυτό γράφω συνεχώς σχόλια).
    Ρε Θεόφραστε, γιατί εγώ νόμιζα ότι το πιο χαμένο που αντιμετωπίσαμε ήταν ο Παπανδρέου;

  4. Με τον Τζέφρυ ήξερες τι να περιμένεις και παρ' όλα αυτά πάντοτε υπήρχε η έκπληξη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου. Ήξερες, ότι ο Παπατζής που γεννήθηκε από τον Τζωρτζ Παπατάραμας, μόνο ένα τέτοιο βλαστάρι θα έβγαζε!
    Με τον Aleksis όμως, πνέει Άλλος Άνεμος ρε παιδί μου. Όχι Αλλαγής, αλλά Επανάστασης!!! Χεσμένης!
    ΟΧΙά...καλά κρασιά!!!