Με τους ίδιους ΄΄ανθρώπους΄΄

Δυστυχώς!
Δεν ξέρω αν φτάνει η ώρα που μια "καινούργια κοινωνία" θα οικοδομηθεί, γεγονός που φαντάζει μακρύτερα και πλησιέστερα από ποτέ, είτε θα συνεχίσω να ζω σαν κομπάρσος στο ίδιο χιλιοπαιγμένο, κακόγουστο σήριαλ.
Σε κάθε περίπτωση, οι "συμμετέχοντες" θα είναι οι ίδιοι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Δε γίνεται να ξεφυτρώσουν Άνθρωποι σε αυτό τον τόπο από παρθενογένεση, οπότε θα πορευτούμε με τους υπάρχοντες! Επομένως, η αλλαγή των Συνειδήσεων, είναι ένα στοίχημα, το οποίο για να κερδηθεί θέλει πολλή μελέτη στο πρακτορείο. Εκτός και αν η πατροπαράδοτη, τιμημένη και άκρως αναγκαία Βίαιη Επανάσταση ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα, αν και υπολείμματα του παρελθόντος θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Φτάνοντας λοιπόν στο προκείμενο, πρέπει να κουβεντιάσουμε με ποιούς θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε, προσπαθώντας να τους αλλάξουμε μυαλά.
  • Με τον "βόλεψε και μένα μπάρμπα", ο οποίος μια ζωή επιπλέει σαν το σκατό στη θάλασσα με το πατροπαράδοτο μέσον.
  • Με τον "μια θεσούλα για το παιδί μου", ο οποίος γλύφει κατουρημένες ποδιές για μια θεσούλα δημοσίου για το γιο και την κοράκλα του.
  • Με τα "ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα και τους πιλότους", οι οποίοι δεν μπορούσαν, οι κωλομεγλυφάτοι, να υπηρετήσουν στο στρατό και έπρεπε να παραθερίσουν στο Ναυτικό και την Αεροπορία σε βάρος όσων το δικαιούνταν.
  • Με τον "πάρε τη μιζούλα σου ή δώσε μου τη μιζούλα μου", μιζούλα γνωστή και ως γρηγορόσημο. Αθάνατη ελληνική γλώσσα!
  • Με τον "θέλω το αυθαίρετό μου, αφού έχω κάψει το μισό δάσος, να νομιμοποιηθεί", έτσι γιατί γουστάρω!
  • Με τον "έγινα μπάτσος για να επιβιώσω"!
Η λίστα μπορεί να συνεχιστεί με εκατοντάδες τέτοια παραδείγματα νοητικών και συνειδησιακών στρεβλώσεων, ιδιοτελειών και αγκιστρώσεων.
Το πιο εύκολο που θα μπορούσα να πω, θα ήταν: "Να φύγετε, να πάτε αλλού!" Ακόμη και αν ήταν τόσο απλό, οι συγκεκριμένοι Τυπάρες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση και να εξακολουθήσουν να σε πηδάνε χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μπορούν να μεταμφιεστούν σε Ζορό, σε Σούπερμαν, σε οποιαδήποτε μουτσούνα, αρκεί να επιπλέουν έως ότου ξαναβρούν την ευκαιρία να αποκτήσουν για μια ακόμη φορά τη μικροεξουσία τους.
Γι' αυτό, αν δεν τσιμπήσεις με τις ειρηνικές και αναίμακτες επαναστάσεις και αποφασίσεις κάποια στιγμή, λέμε τώρα θεωρητικά μη φοβάσαι, να ξεσηκωθείς, όχι με τα κατσαρόλια εεε, τότε, δυσκολότερο θα αποδειχθεί το πως θα χτίσεις με άσχετους μαστόρους και όχι πως θα γκρεμίσεις όλη αυτή τη Σαπίλα που ζεις!
Μέχρι τότε, μην ξυπνάς, συνέχισε να κοιμάσαι τον ύπνο του Αδίκου!!!

Τσάγια!!!

2 σχόλια :: Με τους ίδιους ΄΄ανθρώπους΄΄

  1. Η αλλαγή γίνεται από τον καθένα, όσο λαϊκίστικο και να ακούγετε.
    Τσάγια και σε σένα.

  2. Μαρία Νι...σίγουρα γίνεται από τον καθένα...γι' αυτό μιλάμε για συνείδηση, διότι αποτελεί και προσωπικό θέμα κάθε ανθρώπου!!!
    Άντε να δούμε...