Aleksis 2012

Δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ την αναβάθμιση και την εξέλιξη του μοντέλου. 
Είμαι περήφανος, διότι "ήρθε η ώρα της Αριστεράς", την οποία περίμενα πως και πως από την ώρα που γεννήθηκα.
Είμαι σίγουρος ότι τώρα θα Εξουσιάσω. Τώρα θα Κυβερνήσω. Τώρα θα Διαφεντεύσω τη ζωή και τον τόπο μου.
Είμαι συγκινημένος, διότι φαντάζομαι τον Αντρίκο δακρυσμένο κάπου εκεί πάνω, να μονολογεί ξεχειλίζοντας από χαρά για το γνήσιο τέκνο του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επικαιροποιημένο. Το αντίδοτο στην Κρίση.
Ο "Τσι" μίλησε και για Αγροτική Παραγωγή. Όταν θα μάθει ότι η ΚΑΠ φταίει για το μπουρδέλο των χωριών, τότε και γω ως Θεόφραστος, μεγάλος αρχαίος Βοτανολόγος και Φυσιολόγος, θα μπω στη διαδικασία να καταπιαστώ με το θέμα! Έως τότε, πάμε παρακάτω!!!
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε!!!

  • Τώρα διεκδικούμε την διακυβέρνηση του τόπου για να μεταφέρουμε την εξουσία εκεί απ' όπου πηγάζει, δηλαδή στον ελληνικό λαό.

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...Α, ναι, σωστά. Παραφρασμένο το "Ο Λαός στην Εξουσία" του Μέγα Αντρίκου!

  • Θα αποκαταστήσουμε την δημοκρατία, την λαϊκή κυριαρχία και τα δικαιώματα του πολίτη.

Τι φώναζαν οι ΠΑΣΟΚοι στο Πολυτεχνείο μπαμπά; Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία!

  • Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση.
Έτσι. Να είσαι σίγουρος ότι τα Στελέχη θα εργαστούν με αυταπάρνηση για την ευημερία του λαού και του τόπου. Ποτέ άλλωστε δεν αποτέλεσαν Κομματικό Στρατό!


  • Θα διεκδικήσουμε νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους και μορατόριουμ. Το ύψος εξυπηρέτησης του χρέους θα πρέπει να συνδεθεί με τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει άμεσα την πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτατος μισθός κατά 22%, κατά 32% για νέους έως 25 ετών καθώς και μειώθηκαν τα επιδόματα ανεργίας. Θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το επίδομα μητρότητας στα 461 ευρώ.
Έτσι. Αγωνιστικά. Είπαμε, εκεί απέτυχαν οι προηγούμενοι. Στο είδος και τον τρόπο διαπραγμάτευσης!


  • Σταθεροποίηση των πρωτογενών δαπανών κατ' ελάχιστον στο 43% έναντι της μείωσης του κάτω από 36% όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Θα καλυφθεί από την αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Σαμαροφέρνεις λίγο η μου φαίνεται;!


  • Η προσαρμογή θα προέλθει από την φορολόγηση του πλούτου με στόχο την αύξηση των εσόδων από φόρους κατά 4% των εχόντων και κατεχόντων σε ορίζοντα 4ετίας. Προϋποθέτει την ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Πρέπει να σταματήσουμε να φορολογούμε την φτώχεια και να φορολογούμε τον πλούτο.
1% ανά έτος φόρο στον Πλούτο! Πού είσαι Αριστοφάνη να δεις τι θα πάθει το Παιδί σου! Όχι τόσο βάναυσα μέτρα για τους Έχοντες ρε Αλέκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • Άμεση υλοποίηση πλήρους και κανονικού περιουσιολόγιου, Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικού. Θέσπιση αυστηρών ποινών. Δήμευση μέρους της περιουσίας σε όσους συλλαμβάνονται να δηλώνουν ψευδώς τα περιουσιακά του στοιχεία.
Ερώτηση Κρίσεως: Αυτές οι κακές Οφσόρ Εταιρείες πώς θα ενταχθούν στο Περιουσιολόγιο;


  • Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.
Πολύ σωστά τα λες κουμπάρε. Άλλωστε, ο Πατριωτισμός των Εφοπλιστών είναι αδιαπραγμάτευτος!


  • Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και της κλίμακας των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων και η προσαρμογή τους στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αύξηση των εσόδων με ελάφρυνση των φτωχότερων και επιβάρυνση των πλουσιότερων. Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Σταδιακή μείωση συντελεστών ΦΠΑ και η ελαχιστοποίησή τους στα διατιμημένα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κλπ).
Στο συγκεκριμένο σημείο δε Σαμαροφέρνεις απλώς, τον Παντρέυτηκες!


  • Θα δημιουργήσουμε συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα στην δίκαιη και αξιοπρεπή αμοιβή. Δίκαιη και αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά. Θα καλύπτουμε τις μελλοντικές ανάγκες του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από το ταμείο Εθνικού Πλούτου. Εκεί θα μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα του φυσικού πλούτου της χώρας. Και όλη η εμπορεύσιμη κινητή και ακίνητη περιουσία του κράτους.
Ωραία πρόθεση και ευχή! Μια απορία έχω. Όταν λες Εμπορεύσιμη Περιουσία του Κράτους τι εννοείς;!
  • Θα εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες οι οποίες έχουν πάρει δάνεια και τα φορτώνουν στις επόμενες γενιές. Θα παγώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα επαναφέρουμε σταδιακά και ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις που είναι σε μερικό δημόσιο έλεγχο ή έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί.
Η εθνικοποίηση των τραπεζών από μόνη της, απλά Σώζει τις Τράπεζες! Αν δεν το επιτρέψει η Οικονομία δηλαδή, οι Μεταφορές, οι Επικοινωνίες, η Ενέργεια κ.λπ. δε θα θεωρούνται Αγαθά;! Κι εγώ που νόμιζα ότι οδεύουμε προς το Σοσιαλισμό ρε "Τσι"! Μήπως κρύβεις πράγματα για να μην τρομάξεις τον κόσμο;! Μπα... 


  • Θα αναδιοργανώσουμε την δημόσιο διοίκηση. Διαφάνεια και αξιοκρατία. Θα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής. Η διαπραγμάτευση ενός νέου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής διεκδίκηση αποτελεσματικής ευρωπαϊκής στήριξης και αλληλεγγύης. Ταξιδιωτικά έγγραφα για τον μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη για να βρουν δουλειές.
Διαφάνεια και Αξιοκρατία! Δεν τις έχω ξανακούσει αυτές τις λέξεις Ποτέ στο Παρελθόν! Μεταναστευτική πολιτική με τη συνθήκη Σένγκεν εν ισχύ;!


  • Καθιέρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής.
Αφού πάρουμε το μπόνους των 50 εδρών!


  • Η χώρα μας είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ από αυτή την σχέση απορρέουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα Πρόεδραααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!


  • Θα ενεργοποιήσουμε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για την υπογραφή διμερών συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες στην οριοθέτηση ΑΟΖ. Να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευαίσθητη και πολύπαθη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Και γω ο βλάκας τόσα χρόνια νόμιζα ότι οι Πόλεμοι γίνονται για τα Πετρέλαια! Πάλι λάθος έκανα!


  • Επιθυμούμε διακαώς την βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Και οι 2 μας πληρώσαμε βαρύ τίμημα από τον ψυχρό πόλεμο στο Αιγαίο. Δώσαμε την ευκαιρία σε μεγάλες δυνάμεις να εκμεταλλευθούν τον ανταγωνισμό και να βγάλουν μεγάλα κέρδη. Η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει. Αλλά η ειρήνη χρειάζεται 2. Η χώρα μας αλλά και η Κύπρος υποστήριξε και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Δεν είδαμε κανένα θετικό βήμα από την άλλη πλευρά προς την επίλυση του Κυπριακού.
Οι καπιταλιστικές κόντρες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελούν έναν άλλο Ψυχρό Πόλεμο μάγκες. Και τώρα τη γαμήσαμε! ο Τσίπρας θα λύσει το Κυπριακό. Για θύμισέ μου τη Θέση Σου για το Σχέδιο Αυνάν;!
  • Πρώτη πράξη μας η ακύρωση του Μνημονίου και των Εφαρμοστικών του Νόμων.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Πήδημα! Δε θυμάμαι να ήσουν ποτέ καλός άλτης!

Ολόκληρη η ομιλία είναι διαθέσιμη ΠΑΝΤΟΥ!

Τσάγια!!!



4 σχόλια :: Aleksis 2012

  1. Παλιό χαλασμένο και ξαναμασιμένο φαί. Από σωτήρες χόρτασα, δεν θέλω άλλους .
    Και εργασίας η Κατσέλη που έχει έτοιμα σκονάκια. Αυτό είναι σωτηρία!
    Καλή, ο καθένας ας βάλει ότι νομίζει.

  2. Ανορθόγραφε, δυστυχώς ο Έλληνας δεν μπορεί χωρίς ΠΑΣΟΚ!!! Δεν μπορεί!!!

  3. Σοφόν!
    Χωρίς ΠΑΣΟΚ και δίχως φραπέ δε νοείται Ελλάδα ρε.

  4. χαχαχαχα...σωστός ο Ευρυτάνας...το δίπτυχο της επιτυχίας!!!