Ο ΚΝίτης δε θα χύσει...

...αν η γραμμή αργήσει.
Μια φράση, ένα σύνθημα, ένα τσιτάτο που άκουγα για χρόνια στη Σχολή και το μόνο που μπορούσα να κάνω, όταν υπήρχαν συμφοιτητές μου που νευρίαζαν και φώναζαν ολόγυρα, ήταν να κοιτάζω και να γελάω. Τόσο γελοίο ακουγόταν στα αυτιά μου!
Έλα που αποδεικνύεται όμως ότι και τα Πλέον Αστεία Πράγματα μπορεί και να είναι Αληθινά πέρα για πέρα!
Πριν αρκετά χρόνια όταν μπήκε το νετάκι, με τα ιστολόγια και την κοινωνική δικτύωση στη ζωή μας, όλοι άρχισαν να ασχολούνται ποικιλοβάθμως και ποικιλοτρόπως. Κάποια στιγμή έσκασε το Μπραφ του Κόμματος, ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα του Φακελώματος και του Χαφιεδισμού, που απαγόρευε τη χρήση του διαδικτύου και της δικτύωσης, προκειμένου από τα ρούχα μας να φυλάξουμε τουλάχιστον τα μισά, γεγονός που δε θα κρίνω τώρα, αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω πολύ πριν χάσω τον τίτλο του Κομμουνιστή.
Πρόσφατα, αξιολογώντας τα θετικά και τη δυνατότητα παρέμβασης που προσφέρει, το κομμουνιστομπλόγκινγκ επετράπει! Και έκτοτε, κυριολεκτικά γαμήθηκε ο Δίας μαζί με τα αδέρφια και τα παιδιά του. Ποιός είδε τους σχολιαστές και τους αρθρογράφους και δεν τους φοβήθηκε!
Και το αφελές αλλά συνάμα ουσιώδες ερώτημα είναι: Όταν για τη χρήση ενός απλού εργαλείου πρέπει να περιμένεις τη Δευτέρα Κομματική Παρουσία για να το Χρησιμοποιήσεις, πως είναι δυνατό να υποστηρίζεις ότι πράγματι την κατάλληλη στιγμή θα μπορέσεις να Πραγματώσεις τον Πρωτοπόρο Ρόλο σου και να φτάσεις μέχρι το τέλος την Επανάσταση ρε Πρωτοπόρε;!
Διαγωνίζονται λοιπόν όλοι στην ΜαρξιστοΚλίμακα, να μετρηθούν σε Κομμουνιστίτιδα, σε Επαναστατίτιδα και λοιπές Ορμόνες Ριζοσπαστικού Ντοπαρίσματος!
Έλεγε μια φίλη χτες, ότι ο Μαρξ είναι περισσότερο υπεύθυνος για αυτά που έγραψε, από τη στιγμή που προέβλεψε κιόλας την Εξαθλίωση και τον Εξευτελισμό των Αρχών της Θεωρίας του, ακόμη και από εκείνους που τις έκαναν Σκατά, σαν τα μούτρα τους, προς ίδιον όφελος.
Δε συμφωνώ με την άποψή της, αλλά αναρωτιέμαι πόσο κυνήγι θα έριχνε σε όλους τους Κομμουνισταράδες έτσι και αναβίωνε για μια μέρα;!
Ο χειρότερος εχθρός του ΚΚΕ, είναι το ίδιο το ΚΚΕ! Και δε μπα να βαφτίζονται χίλιοι δυο ως προβοκάτορες, αντιδραστικοί, εχθροί και λοιπά κουραφέξαλα. Το ίδιο το Κόμμα, διότι δε μαθαίνει από τα λάθη του, τόσο ώστε να γίνεται πραγματικά συστημικά απειλητικό. Το ίδιο το Κόμμα, διότι αν και εκφράζει τη Διαλεκτική ως μέσο εξέτασης των πραγμάτων, εντούτοις, συνεχίζει να στηρίζεται στην ακλόνητη Πίστη, όχι στις αρχές, αλλά σε μεμονωμένα Πρόσωπα που ποτέ δε λανθάνουν μέχρι να αποδειχθούν Προδότες!
Αν αυτό δεν είναι δείγμα Μεταφυσικής, τότε τι είναι;! 
Όταν θα μπορέσει έστω ένας, από όλους αυτούς που γράφουν και σχολιάζουν σε αυτό το συρφετό Ιντερνετικών Μυθιστορηματογράφων, να μου δώσει τον ορισμό του Κομμουνιστή στις σημερινές συνθήκες, τότε ίσως μπω στη διαδικασία να μην τον πω Μαλάκα! Μέχρι τότε, καλά θα κάνουν όλοι να συνεχίσουν το 3*7=21, εκείνο το ποιηματάκι που λέγαμε μικροί ντε!

Τσάγια!!!

10 σχόλια :: Ο ΚΝίτης δε θα χύσει...

  1. Έγραψες!

    Υ.Γ: Αν ο Μαρξ αναβίωνε σήμερα θα καταδικαζόταν από το ΚΚΕ για το μακρύ μαλλί του και το μπουκλέ μούσι.

  2. Θεοφραστε, δε ξερω τι ειναι κομμουνιστης σημερα αλλα μπορω να σου πω κατα την εκτιμησηση μου παντα τι ειναι ο ψηφοφορος του ΚΚΕ.
    Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ λοιπον καταλαβαινει οτι πλεον δεν υπαρχουν περιθωρια διαχειρισης του συστηματος, δεν μπορουν να υπαρξουν πλεον ατομικες λυσεις, δε μπορει με κανενα μαγικο τροπο να γυρισουμε στο 2008-7 και παραπισω, ο ψηφοφορος του ΚΚΕ καταλαβαινει οτι η κριση ειναι καπιταλιστικη, αποτελεσμα υπερσυσσωρευσης κερδων που δε βρισκουν πλεον κερδοφορο διεξοδο για αυτο και του ακουγονται γελοια ολα αυτα τα επιχειρηματα του τυπου "καντε αναπτυξη".
    Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ βλεπει τη φτωχεια της Ελληνικης κοινωνιας και γνωριζοντας που οφειλεται δε δεχεται να ακουει οικονομολογους-μπαρουφολογους να μας εξηγουν για πιο λογο πρεπει να ειμαστε φτωχοι πλην τιμιοι. Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ γνωριζει για ποιο λογο πλημμυρισε η Ελλαδα μεταναστες πως χρησιμοποιηθηκαν εις βαρος του μεροκαματου και των συμβασεων και πως χρησιμοποιουνται τωρα για την καλλιεργεια του ρατσισμου ωστε η αντιδραση για τη φτωχοποιηση της ελληνικης κοινωνιας να στραφει σε ακινδυνους για το συστημα ατραπους. Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ δε κυνηγα χιμμαιρες(βλ. αυτοδιαχειριση, νησιδες αναρχοαυτονομες, σοσσιαλιστικες ή οτι αλλο θελει ο καθενας)εντος καπιταλισμου. Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ ξερει οτι ο μικροαστισμος της ελληνικης κοινωνιας εχει καλλιεργηθει επιμελως εδω και δεκαετιες και χρειαζεται μεγαλος αγωνας για την καταπολεμηση του.
    Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ ξερει ιστορια και ξερει ποιοι καναν τι σε αυτη τη χωρα.
    Ο ψηφοφορος του ΚΚΕ εχει ακλονητη πιστη οτι θα αλλαξει η κοινωνια και παλευει με τον τροπο του για αυτο.
    Οσον αφορα το ΚΚΕ, απο καποιον που δεν υπηρξε ποτε μελος και ουτε ψηφιζε παντα ΚΚΕ αλλα εφτασε εδω μεσα απο αυτα που ειδε και εμαθε στη ζωη του, το προβλημα του ειναι οτι η αληθεια του ειναι "σκληρη" και 999 στους 1000 θελουνε καποιος αλλος να βγαλει το φιδι απο την τρυπα

  3. "Χωρίς γραμμή,ο κνίτης δε γαμεί " επίσης.. Το πρόβλημα αυτό που βάζεις έχει να κάνει με έναν φόβο και προβληματισμό που χει ενα τμήμα του Κόμματος(συχνά η βάση κι όχι η ηγεσία- ή αν θες οι ενδιάμεσοι βάσης-κορυφής) στο καινούριο πολλές φορές.. Με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν οπισθοδρομικό..Βέβαια,δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ρίζος ήταν απ τις πρώτες εφημερίδες που κυκλοφόρησε και διαδικτυακά και μάλιστα νομίζω για μια περίοδο ήταν και η μόνη που "ανέβαζε" το φύλλο της ημέρας κι όχι της προηγούμενης.. Το Αλεκάκι επίσης μην ξεχνάς ότι είναι τρελό gadgetετόνι.. Γενικά το θέμα είναι κατ εμέ πιο ευρύ,δεν έχει να κάνει με την τεχνολογία..Είναι κυρίως ο φόβος (??),η αντιπάθεια (??),η καχυποψία (??) στο άλλο..Εκεί είναι το θέμα για μένα..Αα,και στην αντίληψη ορισμένων ότι αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και γενικά είναι πολύ γαμάουα..Είναι ένας τύπος κνίτη,δεν είναι όμως όλοι οι κνίτες έτσι..Αυτάάά΄..

    Anorymous

    Ανώνυμος

    25/8/12, 12:50 μ.μ.

  4. ΟΧΙά...μάλλον για το μπουκλέ μαλλί και το μακρύ μούσι...χαχαχαχα

  5. salot sor..."η αληθεια του ειναι "σκληρη" και 999 στους 1000 θελουνε καποιος αλλος να βγαλει το φιδι απο την τρυπα".
    Εδώ ακριβώς ίσως να βρίσκεται η πλέον τρανταχτή "αποτυχία" της δεκαετούς δράσης του Κόμματος!

  6. Ανώνυμε...ακόμη η Αλέκα ζει! Δεν ξέρω αν οι πιθανότητες να αποστρατευτεί από το κομματικό της πόστο σαν τον Φλωράκη είναι με το μέρος της! Η προϊστορία που λένε και οι δάσκαλοι του στοιχήματος πάντως δεν είναι με το μέρος της!

  7. Θεοφραστε, με καποια καθυστερηση λογω δικτυου, καταλαβαινεις οτι η απαντηση σου ειναι ουσιαστικα μη απαντηση. η να το πουμε αλλιως "στρογγυλεψτε τα πραγματα βρε παιδια για να αρεσετε".

  8. salot sor...κάθε άλλο. Αλλά, όταν μετά από έναν αιώνα δράσης συμπεραίνεις, όπως και η Αλέκα μετά τις τελευταίες εκλογές, ότι ο Έλληνας προτιμά να ζει μέσα στο ψέμα παρά να ακολουθήσει την έστω δύσκολη αλήθεια, τότε δε νομίζεις ότι κάτι πάει στραβά στη δράση του Κόμματος;;;

  9. Θεοφραστε οχι δε το νομιζω. δε νομιζω δηλαδη οτι καποιο τρομερο λαθος κανει ειδικα το ΚΚΕ και δε το ψηφιζει ο κοσμος. Αυτη η κριτικη θα εστεκε αν και σε αλλες χωρες τις Ευρωπης υπηρχε κατι εν κινησει και δε μπορουσε να το πραγματωσει το ΚΚΕ στην Ελλαδα. Συμβαινει ομως αυτο ή μηπως στην Ελλαδα υπαρχει ακομα το ισχυροτερο ταξικα προσανατολισμενο κομμα?( φαντασου δηλαδη . . )
    "διχως το ψεμα θα ταν μαυρη η αληθεια" τραγουδανε οι κατσιμιχα και δυστυχως η αληθεια ειναι πολυ "μαυρη" για τους εργαζομενους οποτε η συντριπτικη πλειοψηφια προτιμησε το "μηπως κατι γινει με το Συριζα?", γνωριζοντας κατα βαθος οτι τιποτα δε μπορει να γινει, αλλα η ιδεα της συγκρουσης -οσο αναποφευκτη και αν προβαλει αυτη- παρεμεινε τρομακτικη

  10. Salot sor...μόνο που δυστυχώς η Τσιριζοϊστορία έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και όχι μια φορά μόνο!!!